Τσιόδρας: Ξεκινάμε εισηγήσεις για χαλάρωση μέτρων – Τι είπε για σχολεία

Αθήνα.- Το περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, σε κάθε περίπτωση σταδιακά και με προσοχή, δίνει το γεγονός μείωσης της καμπύλης των σοβαρά νοσηλευομένων στην χώρα μας,επιβεβαίωσε σήμερα κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σημαντικότερο για μένα όσον αφορά την πατρίδα μας είναι οι ζωές που κερδήθηκαν. Από εκεί πρέπει να αντλήσουμε αισιοδοξία. Από το ότι προετοιμαστήκαμε καλύτερα για το μέλλον και εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά καθώς πειθαρχήσαμε στα μέτρα και με συνεργασία όλων μας γλυτώσαμε τα χειρότερα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Τσιόδρας, επισημαίνοντας πως η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται και αυτό δίνει ένα περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που όμως θα συμβεί σταδιακά και με προσοχή.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό τόνισε πως το Ρ0 είναι κάτω από 1 και σε κάθε περίπτωση σκοπός είναι να μην ανακάμψει η πανδημία στη χώρα μας μετά από μία τόσο επιτυχημένη πορεία, σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο.

Όπως εξήγησε, με βάση την επιδημιολογική απεικόνιση θα κρίνεται σε κάθε βήμα αν ενδείκνυται ακόμη περαιτέρω χαλάρωση, αναμονή ή κλιμάκωση των μέτρων.

ο κος Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την ηγεσία του κράτους περαιτέρω σημαντικές παρεμβάσεις σχετικά με τα μέτρα και τη σταδιακή και ελεγχόμενη χαλάρωσή τους και τόνισε ότι την Τετάρτη, θα υπάρξει και συνεδρίαση της Επιτροπής Επιστημόνων, που εισηγείται κάποια από τα καίρια θέματα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχολεία, σημειώνοντας ότι η Επιστημονική Επιτροπή θα εισηγηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με γνώμονα τη δημόσια Υγεία και την προστασία των παιδιών. Τα παιδιά ανήκουν στις μη ευάλωτες ομάδες, ευτυχώς για όλους, και κινδυνεύουν λιγότερο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και επανέλαβε πως καθοριστική θα είναι εφεξής η σχολαστική επιτήρηση της υγείας μας και η τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/tsiodras-ksekiname-eisigiseis-gia-xalarosi-metron-ti-eipe-gia-sxoleia
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram