Αυτός είναι ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε στη Μονή Πετράκη

Αθήνα.- Προβληματισμός επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία για τη φιάλη με υγραέριο που βρέθηκε στη Μονή Πετράκη. Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θα μελετήσει και τις κάμερες που υπάρχουν στη Μονή Πετράκη.

Έντονη ανησυχία υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στην είσοδο της Μονής Πετράκη, από την πλευρά που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Μονής για να συλλέξουν στοιχεία για όλες τις εισόδους της. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και έτσι ερευνούν το κατά πόσο ο δράστης πήδηξε πάνω από τον φράκτη.

Θυμίζουμε ότι τον μηχανισμό εντόπισε ο ηγούμενος της Μονής και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και εντόπισαν τρεις βαλίτσες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «στη φιάλη υπήρχε μεγάλη ποσότητα υγραερίου, που σε περίπτωση έκρηξης θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές.

Σε μία από τις βαλίτσες υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός, που αποτελείτο μεταξύ άλλων από μια μεγάλη φιάλη υγραερίου στην οποία ήταν συνδεδεμένο και λάστιχο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προσπάθησαν να βάλουν φωτιά καίγοντας το λάστιχο που έφτανε στη φιάλη, καθώς βρέθηκαν ίχνη καύσης.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος ακριβώς μπροστά στην είσοδο και όλα δείχνουν ότι η φιάλη μεταφέρθηκε μέσα στη βαλίτσα για να μην γίνει αντιληπτή. Ο μηχανισμός και τα υπολείμματα που βρέθηκαν στον χώρο μεταφέρθηκαν στα  εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Το περιστατικό, πάντως, αξιολογείται από την ΕΛ.ΑΣ ως ιδιαίτερα σοβαρό, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών.