Κοροναϊός : Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε μετρό και λεωφορεία

Αθήνα.- Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας, αφού αρθούν τα μέτρα για τον κοροναϊό όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως η επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κοροναϊό, είχε να επιλέξει μεταξύ της ισχυρής σύστασης ή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό. Τελικά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης από τις 15 Μαΐου τα δρομολόγια θα είναι πυκνότερα για να επιβιβάζονται οι μισοί από όσους χωράνε στον κάθε συρμό ή το κάθε όχημα.

Ήδη ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, εξήγγειλε ότι ο στόλος των λεωφορείων αναμένεται να αυξηθεί στα 950 με 1100.

Παράλληλα υπάρχει η σκέψη να μπουν ελεγκτές, όχι για τα εισιτήρια αλλά για το αν οι επιβάτες συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας ή όχι.

Με μάσκες το επιβατικό κοινό

Αυξημένη είναι η κίνηση στην περιοχή του Συντάγματος τις τελευταίες μέρες, ωστόσο οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Περίπου το 60% των επιβατών των ΜΜΜ κάνει χρήση της μάσκας, η οποία θα είναι υποχρεωτική από τις 5 Μαΐου οπότε και απελευθερώνονται οι μετακινήσεις.

Οι οδηγοί των λεωφορείων και των τρόλεϊ ζητούν την τοποθέτηση πλέξιγκλας γύρω από την καμπίνα του οδηγού προκειμένου να αποφεύγουν την επαφή με τους επιβάτες.

Ο κόσμος πάντως, κατανοεί τη χρησιμότητα της μάσκας, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για προηγούμενες τοποθετήσεις περί μη αναγκαιότητας χρήσης της της.