Το Hellenic Congress of America αντίθετο με την προωθούμενη συγχώνευση της ΓΓΑΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με μια λιτή, αλλά περιεκτική ανακοίνωση, υπό τύπο ανοικτής Επιστολής προς τον Πρωθυπουργό,  η ομογενειακή οργάνωση Hellenic Cogress of America (HECA), υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο Νίκο Αποστολόπουλο, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την προωθούμενη από το Υπουργείο Εξωτερικών υποβάθμιση του Απόδημου Ελληνισμού, με την συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) με την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας,λ όπως επιχειρεί να περάσει ο νέος κανονισμός του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων παρεμβάσεων ομογενειακών οργανώσεων και επωνύμων ομογενών, αλλά και του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δήλωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας των μελών του στην Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς (sic).

Το HECA καλεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην επιτρέψει την υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας, που είναι “ο μόνος θεσμικός σύνδεσμό μας με την Ελλάδα”. Αντιθέτως, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, το HECA έχει πολλές φορές τονίσει ότι “ο Απόδημος Ελληνισμός δικαιούται ένα αυτόνομο Υπουργείο το οποίο θα αξιοποιήσει στο έπακρον τις τεράστιες δυνατότητες” του Απόδημου Ελληνισμού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της HECA

Ο Πρόεδρος του Hellenic Congress of America Νίκος Αποστολόπουλος στο βήμα. Στιγμιότυπο από παλαιότερη συγκέντρωση που είχε οργανώσει το HECA, για την ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων, στην Νέα Υόρκη.