Ομογενής υποψήφια με το Δημοκρατικό Κόμμα για την Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων

Η ομογενής επιστήμων Ναταλία Λινού, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πανεπιστήμιο του Harvard (Executive Director Harvard FXB Center for Health and Human Rights), προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα με το Δημοκρατικό Κόμμα για την Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον της τέταρτης εκλογικής περιφέρειας της Μασαχουσέτης.

Επίκεντρο της περιφέρειας είναι το Brookline, ενώ συμπεριλαμβάνει και τις πόλεις Newton, Wellesley, Needham και άλλες. Απεφάσισε την τελευταία στιγμή και πρέπει μέχρι την Τρίτη 5 Μαΐου να συγκεντρώσει χίλιες υπογραφές από ψηφοφόρους της τέταρτης περιφέρειας για να εγγραφεί στο ψηφοδέλτιο, πράγμα στο οποίο θα μπορούσαν να συμβάλλουν οι ομογενείς που διαμένουν στις πόλεις της τέταρτης περιφέρειας.

Η Ναταλία Λινού γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο (Cleveland Ohio) το 1982. Απεφοίτησε από το Λύκειο της Αμερικανικής Κοινότητας ACS στην Αθήνα και συνέχισε τις προπτυχιακές πανεπιστημιακές της σπουδές στο Harvard College με πτυχίο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Αργότερα επέστρεψε στο Harvard School of Public Health για τις μεταπτυχιακές της σπουδές, αποκτώντας δύο ακόμα πτυχία, Master in Science και Doctor of Science (ScD) στην κοινωνική Επιδημιολογία.

Η Ναταλία Λινού με τον σύζυγο της Paul και τα τρία παιδιά τους, την Αμαλία, τον Λεωνίδα και την Αλεξάνδρα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ναταλίας Λινού/Εθνικός Κήρυξ

Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (UN), αλλά και ως σύμβουλος στην Επιτροπή Υγείας της Νέας Υόρκης, όπου πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη διαφόρων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, των διακρίσεων και της υγείας. Διαμένει στο Brookline Μασαχουσέτης με τον σύζυγό της Paul και τα τρία παιδιά τους, την Αμαλία, τον Λεωνίδα και την Αλεξάνδρα.

πηγή:Εθνικός Κήρυξ/Φωτογραφία πρώτης σελίδας:Η ομογενής επιστήμων Ναταλία Λινού. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ναταλίας Λινού/Εθνικός Κήρυξ