ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Μασκοφόροι στην εποχή του Κοροναϊού

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ω! Επιτέλους, έξω από το σπίτι! Ποιος το περίμενε να φθάσουμε να αποζητούμε τους πολύβουους δρόμους, από την ησυχία του σπιτιού μας! Το στριμωξίδι στο  Μετρό, από το αραλίκι στο μπαλκόνι! Να χαιρόμαστε που ξαναπιάνουμε δουλειά. Να ανυπομονούμε να φορέσουμε τις μάσκες.  Ω, τι κόσμος όμορφος μασκοφορεμένος!

Πάνω π΄ ανθίζουν οι λεμονιές, γίναμε όλοι μασκοφόροι! Δεν φορέσαμε μάσκες για την αιθαλομίχλη. Δεν φορέσαμε μάσκες για το Τσερνομπίλ! Φορέσαμε για τον κοροναϊό! Και τώρα, πως θα ξεχωρίζεις τον μασκοφόρο ληστή από τον μασκοφόρο πολίτη; Τους γιατρούς από τους νοσοκόμους και τους νοσηλευτές; Αλλά αυτούς δεν πειράζει και να τους μπερδεύουμε. Έτσι κι αλλιώς όλοι συγχαρητήρια αξίζουν! Και οι ΕΚΑΒήτες! Μπράβο παιδιά, έπρεπε να φθάσουμε δυο βήματα από το θάνατο,  για να προσέξουμε ότι όλοι εσείς υπάρχετε,  για μας!

Ναι, με μάσκες, με τα πόδια, με ιούς και με τα λεωφορεία και τα τρένα ξεχυθήκαμε και πάλι στους δρόμους όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια που κυνηγάγαμε το χρήμα, την επιτυχία, το σπίτι, το δάνειο, το αυτοκίνητο τις διακοπές! Όλα με κάρτες, με δάνεια, με υποθήκες. Την ίδια μας τη ζωή! Που νομίζαμε ότι τα είχαμε αποκτήσει, ενώ στην πραγματικότητα τη χρήση τους είχαμε μόνο κι αυτό για λίγο καιρό!!!

Και πάνω που είπαμε “σωθήκαμε από όλα αυτά”, μας ξαναρίχνουν στο μαγκανοπήγαδο!

Η ρότα της ζωής που συνεχίζεται…

Ναι. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Βγήκε και η Πρωτοψάλτη να μας το υπενθυμίσει και πέσανε επάνω της να την κατασπαράξουν! Ακούς εκεί, λέει, να ανεβεί πάνω σε νταλίκα, να γυρνάει τους δρόμους της Αθήνας και να τραγουδάει «μην με πας απ΄ το σπίτι στο θεό να με πας»!..

Μέχρι και ο Τσίπρας  φώναξε γιατί, λέει, πέρασε η Άλκηστις από το Μέγαρο Μαξίμου και όχι από την Κουμουνδούρου!  Μάλιστα, από το Μαξίμου πέρασε η κοπέλα. Τι θέλατε, δηλαδή;  Να περάσει από την Κουμουνδούρου και να τραγουδήσει το «είμαστε ακόμα ζωντανοί»; «Ζωντανοί» με 21%; Και δεν θα λέγατε ότι σας κογιονάρει;

Α, ναι, είπανε και οι άλλοι, καλά, κλειστές οι Εκκλησίες και …ξαμολημένη η νταλίκα με την ορχήστρα;  Ε, το ζήσαμε κι αυτό. Άλλωστε στις Εκκλησιές θα ξαναπάμε. Την Άλκηστις πότε την ξανακούσαμε και μάλιστα δωρεάν; Αφού μέχρι και ο Μητσοτάκης βγήκε να την απολαύσει στο τζαμπέ!

Ο κοροναϊός φταίει. Αποδεκατίζει τον κόσμο, τον κάνει μίζερο, τον κάνει δύστροπο. Τον κάνει πεθαμένο πριν πεθάνει! Αλλά δεν το βάζουμε κάτω! Τρελάναμε την οικουμένη με την επιτυχή αντιμετώπισή του! Δεν το πιστεύουν! Όπως και δεν το πίστευαν το ‘40 ότι μπορούσαμε να νικήσουμε τον Άξονα! Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Για το ακατόρθωτο! Όλα τ΄άλλα τα θεωρούμε πεζότητες και δεν καταδεχόμαστε να ασχοληθούμε μαζί τους!

Ναι,  ξαναβγήκαμε σήμερα στους δρόμους. Να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω. Ποια ζωή; Στα 50 κρούσματα, λέει, πάλι «μέσα» τα κεφάλια!  Α, ρε Όργουέλ!  Όχι εσύ δεν τα είχες προβλέψει όλα τούτα. Εσύ τους έδωσες απλώς ιδέες να τα φτιάξουν και να τα εφαρμόσουν, και έτσι βγήκες εκ των υστέρων -και στα σίγουρα-προφήτης!

Δεν λέγαμε που δεν λέγαμε καλημέρα σε άνθρωπο, που συναντούσαμε στο δρόμο, τώρα με τα μασκοφορεμένα πρόσωπα, που να την απευθύνεις;  Ανοίξανε, λέει, και τα ινστιτούτα καλλονής! Γιατί; Ποια γυναίκα θα ξοδέψει πλέον λεφτά να φτιάξει ένα  πρόσωπο που θα το ‘χει κρυμμένο πίσω από μια προχειρο-κατασκευασμένη μάσκα;

Να δείτε που σε λίγο το φλέρτ θα γίνεται …γραπτώς! Με μηνύματα γραμμένα πάνω στις μάσκες! Οι αρσενικοί θα γράφουν:  «Τι ωραία μάτια που έχεις»! «Θέλεις να μιλήσουμε;» Έτσι θα φλερτάρουμε πλέον. Και οι κοπέλες θα γράφουν «Άντε να χαθείς!» «Μμμμ, κρύε».  Ε, κι όταν προχωρήσει η γνωριμία θα της λες: «Πέτα τη μάσκα»! Και σου απαντά: «Δεν πετάς πρώτα τη δική σου που μας φλόμωσες στο ψέμα, υποκριτή;»

Α, ναι, θα μπορούμε και να ζωγραφίζουμε πάνω στις μάσκες. Καρδούλες, πεταλουδίτσες, λουλουδάκια, συννεφάκια!  Βγάλανε, λέει, και μάσκες με …φερμουάρ!  Όχι για τις πεθερές… Για τους μανιώδεις καπνιστές! Ανοίγεις λίγο  το φερμουάρ, βάζεις το τσιγάρο, πετάς τον καπνό και ξανακλείνεις το φερμουάρ! Ε, αν ανοίξουν και τα μαγαζιά εστίασης, οσονούπω, θα μπορούμε να τρώμε και μέσω του φερμουάρ, και ό,τι άλλο τελοσπάντων θελήσουμε ή μπορούμε να κάνουμε!

Εμείς και μασκοφορεμένοι, θα επιβιώσουμε και στην μασκοφορεμένη μας εποχή!

Μόνο στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού μην φορέσετε τη μάσκα της Δημόσιας Διπλωματίας! Εκεί, θα κάνει κακό!

(ΥΓ: Όχι, η στήλη δεν φόρεσε τώρα, λόγω Κοροναϊού, μάσκα. Την είχε …φορέσει από παλιά)!