Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο! – «Τον έχω!» λέει ο πιλότος

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που τουρκικά μαχητικά προσεγγίζουν και παρενοχλούν το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στις Οινούσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι βλέπει το φως της δημοσιότητας.

«Τον έχω» ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος του Mirage που καταδιώκει τον Τούρκο χειριστή του F-16. O Τούρκος προσπαθεί να ξεφύγει κάνοντας ελιγμούς. Ομως ο Έλληνας πιλότος του Mirage βάζει το τουρκικό F-16 σε παραμέτρους βολής και λοκάρει τον αντίπαλο. Είναι η εικονική αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη σκληρή αερομαχία

Αυτή είναι μία απόδειξη, ένα τρανταχτό ντοκουμέντο από την καθημερινότητα των Ελλήνων πιλότων στο Αιγαίο. Αυτού που ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε σαν πτήσεις… ρουτίνας και ζήτησε συζητήσεις για στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Την Κυριακή 3 Μαϊου, οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, έκαναν 13 χαμηλές πτήσεις πάνω από μια σειρά από ελληνικά νησιά. Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχθές Κυριακή έκαναν υπερπτήσεις στις Οινούσσες, στο Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, το Φαρμακονήσι και τη νήσο Παναγιά.