Μπρούκλιν: Κονβόι φορτηγών-ψυγείων μεταφέρει νεκρούς από κορωνοϊό

Τον τρόμο εξακολουθούν να ζουν στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα θύματα και τα κρούσματα να αυξάνοντα διαρκώς και τον Τραμπ να ζητά από τις πολιτείες του να ανοίξουν τις οικονομίες τους.

Την ώρα που στην Ελλάδα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σταδιακά χαλαρώνουν και η χώρα βρίσκεται ανάμεσα στα «πρότυπα» χωρών που κατάφεραν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τη διασπορά του ιού, στις ΗΠΑ ο φόβος παραμένει, καθώς θύματα και κρούσματα αυξάνονται, ενώ διχασμένες είναι οι απόψεις για το αν θα πρέπει να ανοίξει η οικονομία.

Σε ορισμένες πολιτείες αίρονται σιγά σιγά τα μέτρα, ενώ σε άλλες διατηρούνται, τη στιγμή που το σύστημα υγείας δυσκολεύεται να σηκώσει το τεράστιο βάρος των ασθενών και τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει από άτυχους πολίτες.

Σοκαριστική ήταν η εικόνα που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σε κεντρικό σημείο του Μπρούκλιν, μέρα μεσημέρι, όπου κονβόι φορτηγών – ψυγείων, συνοδεία της αστυνομίας, μετέφεραν σωρούς ανθρώπων που υπέκυψαν από τον κορωνοϊό. Σε ένα ανοιχτό πάρκινγκ φορτώνονταν τα σώματα των νεκρών σε νταλίκες – ψυγεία για να μεταφερθούν στη συνέχεια σε ένα προσωρινό νεκροτομείο.

«Είδαμε ένα σώμα να μεταφέρεται από ένα επιβατικό όχημα σε ένα μίνι βαν. Ήταν τρομακτικό. Ακριβώς απέναντι από τη στάση του λεωφορείου, σε ελεύθερη θέα», δήλωσε ο Ράλφ Λοστσιάβο, ο οποίος ζει στο Κουίνς και ήταν στην περιοχή για να επισκεφτεί το γραφείο του. «Έχουμε αυτό το αυτοσχέδιο νεκροτομείο εδώ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή είναι η Νέα Υόρκη», πρόσθεσε.

Πάνω από 2.000 νέοι θάνατοι

Με 2.333 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ πήρε ξανά ανοδική τροχιά έπειτα από τρεις ημέρες, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Την προηγουμένη, η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως κατέγραφε τον χαμηλότερο απολογισμό του τελευταίου μήνα, 1.015 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έφθασε πλέον τους 71.022 νεκρούς στις ΗΠΑ.