Σατιρίζοντας: Η «επανάσταση» των δίχως νου!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Καλά, είμαστε σοβαροί; Ως άτομα, ως κράτος, ως κυβέρνηση, ως Πολιτική Προστασία; Είμαστε σοβαροί; Μπα! Στη χώρα της απείθειας που μόνο από κορονο- φόβο μετεβλήθη σε πειθήνια και αυτό, για όσες ώρες κράτησε η τρομάρα μας, πως μπορεί να παρεπιδημήσει κανείς επί μακρόν ως σοβαρός; Κανείς!

Απέσυρε, λέει, η Πολιτική προστασία τα δύο τελευταία της σποτ, με δύο εκλεκτούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου, γιατί κατηγορήθηκαν ως σεξιστικά! Προκλήθηκαν αντιδράσεις! Από ποιόν; Από τον κοροναϊό! Ναι, ναι, πιστέψτε με,  από τον κοροναϊό ο οποίος έκανε παράπονα ότι προσπαθεί, λέει, ο Χαρδαλιάς να τον …απομονώσει!  Να τον αποστερήσει από το δικαίωμά του να συναντά και να τα «τσούζει» με τους ξαναμμένους φίλους του ξενιστές, στις πλατείες και στα πάρκα, στις παραλίες και στις ρούγες! Και μετά σου λέει έχουμε δημοκρατία!

Άσε τε το άλλο, ότι λέει τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά σποτ παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της νέας ενημερωτικής καμπάνιας «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές». Καλά, τους αντιεξουσιαστές και τους αναρχοαυτόνομους τους ρώτησε κανείς αν μας επιτρέπουν να βγούμε νικητές; Τι λέτε καλέ; Ακούς θράσος. Νικητές, λέει!   Και, από την άλλη, ο Κοροναϊός, τόσο κόπο που έκανε, τόσα χιλιόμετρα που διέσχισε και τόσες ΜΕΘ που υπέστη για να κυριεύσει τον πλανήτη, έτσι τον ακυρώνουμε; Ε, τον βάζουμε στο περιθώριο χωρίς να του αναγνωρίσουμε ούτε καν έξοδα παραστάσεως; Με κοντά και οσονούπω και κούφια η ώρα που τ΄ακούει, μισό εκατομμύριο “αναπαυμένους”;

Οι  ηθοποιοί στα σποτάκια μιλάνε για τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις που πρέπει, και όταν συνωστιζόμαστε. Ε, αυτό κι αν είναι σεξισμός! Μπορεί, σας παρακαλώ, ο Κοροναϊός να φτιάξει δικά του σποτάκια και να διαφημίζει τα χαρίσματά του; Δεν μπορεί. Μπορεί να διαλαλήσει πόσο ωραία ασφυξία προκαλεί; Πόσο επιδέξια καταστρέφει τα ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος; Δεν μπορεί. Τότε, γιατί να μπορεί ο κάθε Χαρδαλιάς να τον συκοφαντεί; Δεν του φτάνουν που εκατοντάδες εργαστήρια έχουν ριχθεί στον αγώνα να βρουν το εμβόλιο που θα τον στείλει στον αγύριστο; Δεν του φτάνουν οι εκατομμύρια μάσκες που προσπαθούν να αχρηστεύσουν τις διόδους του προς το ανθρώπινο σώμα; Να έχει και τα σποτάκια του κάθε Χαρδαλιά και του κάθε Τσιόδρα να του κάνουν τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη; Είναι δίκαιο αυτό; Δεν είναι. Είναι δημοκρατικό; Δεν είναι! Είναι σεξιστικό!

Οταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του, δικαιολόγησε την απόσυρση η Πολιτική Προστασία. Ναι, όταν διχάζει τους νουνεχείς.  Και όχι τους ανώνυμους αντιεξουσιαστές καταπατητές των social media!  Αλλά είναι τάχα σεξισμός επειδή στο ένα σποτ η γυναίκα δείχνει επιπόλαιη και λιγότερο υπεύθυνη από τον άνδρα που παίρνει τις σωστές αποφάσεις; Και στο άλλο σπότ,  που η γυναίκα δείχνει υπεύθυνη και συνιστά να αποφεύγουμε τα πολλά πάρε-δώσε με τον κοροναϊό, είναι τι; σεξιστικό απ την ανάποδη;

Α, ναι, είναι λένε πρόχειρα και στο «πόδι» φτιαγμένα. Ε, αν το ξέραμε από το 2004 ότι φέτος θα μας επισκέπτονταν ο Κοροναϊός, θα είχαμε φροντίσει να έχουμε στήσει κατάλληλα ντεκόρ, εκατοντάδες προβολείς, να έχουμε προσλάβει χιλιάδες κομπάρσους.  Θα είχαμε κάνει  δοκιμαστικά, έπειτα μοντάζ και μετά φτου κι απ την αρχή μέχρι να πετύχουμε το «τέλειο»! Τώρα; Τώρα αφήστε ανενόχλητο τον κοροναϊό να οργιάζει με σοβαρότητα κάθε βράδυ κάνοντας πάρτι με ούζα  σε ξενιστές!  Και κάθε ηλιόλουστη μέρα. Ώσπου να μας ξεκάνει όλους να ησυχάσουμε!

Έτσι, λοιπόν, στις πλατείες βγαίνουμε όλοι μαζί! Στις παραλίες, τσαλαβουτάμε όλοι μαζί!  Νέοι, γέροι και παιδιά! Έτσι, χωρίς λόγο. Απλά, για το ονόρε! Για το καπρίτσιο μας, ντε!  Για να τον τσαμπουκά μας!

Ε, ρε γλέντια που έχουν να κάνουν οι κοροναϊοι όσο δεν μαζευόμαστε!

Και δουλειά που θα βρούν πάλι οι ξένοι ανταποκριτές! Θα ξανακερδίσουν την χαμένη τους αξιοπρέπειά! Γιατί με τα μπράβο και τα ζήτω και τα πως είναι για παράδειγμα οι Έλληνες,  οι εκδότες πίστευαν ότι τους κοροϊδεύουν! Ότι γράφουν για έναν άλλο, άγνωστο λαό! Και όχι για τους γνωστούς Έλληνες! Και κόντευαν να τους παύσουν από ανταποκριτές… Να τους ανακαλέσουν!

Αυτό, ώσπου η «επανάσταση» των δίχως νου,  μεταφέρθηκε μετά την “άρση” από τα Εξάρχεια, στις πλατείες της κάθε γειτονιάς. Και τους έβγαλε όλους στο δρόμο! Αφού μέχρι και ο Τσίπρας πήγε στην “Μarfin”! Δέκα χρόνια μετά να καταθέσει στεφάνι! Ελέω προβολής και αυτός!

Έτσι μπράβο. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!..

Να ξαναβρούν και οι ξένοι δημοσιογράφοι την αξιοπιστία τους!