Επτά ελληνόπουλα τιμήθηκαν με το βραβείο του πολιτειακού πρωθυπουργού

Μπορεί η φετινή τελετή απονομής των βραβείων του πολιτειακού πρωθυπουργού Βικτώριας – Premier’s VCE Awards – να αναβλήθηκε μέχρι το 2020 λόγω συνθηκών κορωνοϊού, όμως τα συγχαρητήρια αποδόθηκαν με τη δέουσα επισημότητα στους αριστούχους της πολιτείας.

Στη σχετική λίστα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας της πολιτείας αναγράφονται τα ονόματα των μαθητών που απέσπασαν βραβεία τόσο για τις συνολικές τους επιδόσεις όσο και για τις βαθμολογίες στα επιμέρους μαθήματα, με την ελληνική εκπροσώπηση να είναι και φέτος επάξια.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται να απονεμηθούν συνολικά 307 βραβεία σε 95 μαθήματα του VCE, ενώ την κορυφαία διάκριση, Top All-Round VCE High Achiever Award – για όσους έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία 46 (με άριστα το 50) και άνω σε τουλάχιστον πέντε μαθήματα – απέσπασαν μόλις 28 μαθητές σε ολόκληρη την πολιτεία.

Ανάμεσά τους και ο απόφοιτος του Kew High School, Dean Damevski (Κωνσταντίνος Μακαντάσσης). Ο ομογενής που είχε και τον τίτλο School Captain για το 2019, απέσπασε μάλιστα και χωριστό βραβείο για τις επιδόσεις του στο μάθημα Legal Studies.

“To Kew High School ανακοινώνει με μεγάλη υπερηφάνεια ότι ο Dean Damevski (2019 School Captain) έλαβε το βραβείο Top All Round VCE High Achiever Award”, αναφέρει το σχολείο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ελληνόπουλα βραβεύθηκαν και για τις επιδόσεις τους στα επιμέρους μαθήματα (Study Awards). Από τους 296 αριστούχους στην πολιτεία που ξεχώρισαν για βαθμολογία άνω των 46, εντοπίσαμε – βάσει των επωνύμων τους -τουλάχιστον 6 ακόμη ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για τους:

  • Alexander Karalis (Xavier College) στο μάθημα Classical Greek
  • Christina Vakkas (Melbourne Girls’ Grammar) στο μάθημα Classical Studies
  • Anna Pantazis (Loreto Mandeville Hall) στο μάθημα των Αγγλικών
  • Artemis Moschoudi (Oakleigh Grammar) στο μάθημα των Νέων Ελληνικών
  • Michael Kantounatakis (Brighton Grammar School) στο μάθημα History Revolutions
  • Starshi Despotellis (Billanook College) στο μάθημα Music Performance (VCE VET)