Το The Hellenic Initiative Australia κοντά στα παιδιά της Ελλάδας- Δωρεά σε Άργος- Γαλατά

Η ομογένεια της Αυστραλίας μέσα από το The Hellenic Initiative Australia (THI) συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια αναβάθμισης των Παιδιατρικών Τμημάτων στην Ελλάδα.

Με νέα χρηματοδότηση των $30.000 στο Σωματείο Pedtrauma (Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος), το THI έχει εξασφαλίσει ειδικό παιδιατρικό εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο του Άργους και το Κέντρο Υγείας Γαλατά, για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών.

Ο ειδικός εξοπλισμός που αγοράστηκε θα παρέχει στα παιδιά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου πρόσβαση στη σωτήρια φροντίδα που θα χρειαστούν στην περίπτωση σοβαρού τραυματισμού. Είναι η τρίτη χρονιά που το The Hellenic Initiative Australia συνδράμει στην αναβάθμιση παιδιατρικών μονάδων στην επαρχία. Το 2018 στήριξε τις υγειονομικές μονάδες στα Γιάννενα και στην Καστοριά και το 2019 στα Κύθηρα

Ο πρόεδρος του οργανισμού «The Hellenic Initiative Australia», Nicholas Pappas, δήλωσε πόσο περήφανος αισθάνεται ότι συνεισφέρουν στην αναβάθμιση πέντε επαρχιακών δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας μέσα από τη συνεργασία τους με το σωματείο Pedtrauma.

«Τα συγκεκριμένα υποβαθμισμένα νοσοκομεία παρέχουν κρίσιμη φροντίδα στα παιδιά που ζουν σε αυτές τις επαρχίες αλλά και σε εκείνα που κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά» εξήγησε ο κ. Pappas. «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βελτιωθούν οι τοπικές υπηρεσίες υγείας και οι υποδομές για να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το παιδικό τραυματισμό και τις έκτακτες περιπτώσεις».

 

Το παιδιατρικό κέντρο για την αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος στο Νοσοκομείο Άργους εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 100.000 κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Το καλοκαίρι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη καθώς αυξάνονται οι επισκέψεις στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Επιδαύρου, Κορίνθου και Νεμέας και αυξάνεται η κίνηση από το κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το Ναύπλιο.

Το Κέντρο Υγείας Γαλατά εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Τροιζηνίας καθώς και το κοντινό νησί του Πόρου με το οποίο συνδέεται μέσω ferry κάθε 10 λεπτά.

Ο νέος παιδιατρικός εξοπλισμός θα παραδοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο του Άργους τον Ιούλιο και στο Κέντρο Υγείας του Γαλατά τον Σεπτέμβριο.

Το σωματείο για την Αντιμετώπιση του Παιδικού Τραύματος, Pedtrauma, εργάζεται για να παρέχει λύσεις στις επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζουν υγειονομικές μονάδες στην επαρχία της Ελλάδας με την παροχή απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του παιδικού τραυματισμού.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια έχει αναβαθμίσει και εξοπλίσει 66 Παιδιατρικά Τμήματα σε 57 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας φροντίδα σε 1 εκατομμύριο παιδιά.

Με στόχο τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών, το Pedtrauma τρέχει επίσης προγράμματα για την πρόληψη του παιδικού τραυματισμού στα σχολεία και παρέχει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε γιατρούς για την αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος.