Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ανακήρυξε την 17η Μαϊου ως Κυριακή της ΑΧΕΠΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος μέσω μιας εγκυκλίου ανακήρυξε την 17η Μαϊου 2020 ως Κυριακή της ΑΧΕΠΑ για όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια παράδοση πολλών δεκαετιών, διότι η ΑΗΕPΑ, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών ιδρύθηκε την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε και η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Η AHEPA

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος μέσω μιας εγκυκλίου ανακήρυξε την 17η Μαϊου 2020 ως Κυριακή της ΑΧΕΠΑ για όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια παράδοση πολλών δεκαετιών, διότι η ΑΗΕPΑ, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών ιδρύθηκε την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε και η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Η ΑΗΕPΑ,  είναι μια από τις μεγαλύτερες ομογενειακές οργανώσεις η οποία έχει παραρτήματα στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην  Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Κύπρο και στην Αυστραλία.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου του κ. Ελπιδοφόρου προς τους Αρχιερείς, τους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει ως εξής:

Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

<<Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ, Αγαπητοί μου Χριστιανοί,  Χριστός Ανέστη! Christ is Risen!

Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ), επί τη ευκαιρία της Κυριακής η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν.

Αυτό το έτος, εξαιτίας της λοιμικής πανδημίας COVID-19 δε μπορούμε όπως άλλες χρονιές, να οργανώσουμε κατάλληλες εκδηλώσεις για την προβολή της σημαντικής αποστολής της ΑΧΕΠΑ, μπορούμε όμως ολοθύμως να θυμηθούμε το έργο της ΑΧΕΠΑ, που για σχεδόν έναν αιώνα σηματοδοτεί την ελληνο-αμερικανική ιστορία στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΑΧΕΠΑ αποτέλεσε πάντοτε έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ομογένειας, είτε κατά την περίοδο των αντιμεταναστευτικών επιθέσεων ως αρωγός στην προστασία της ελληνο-ορθοδόξου πίστεως, είτε στην κατασκευή και λειτουργία νοσοκομειακών και φιλανθρωπικών εγκαταστάσεων, εδώ και στην Ελλάδα, είτε στην υποστήριξη της ελευθερίας της Ελλάδας και ειδικότερα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, η ΑΧΕΠΑ με τα παραρτήματά της σε όλη την Αμερική βοηθάει στην αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε. Είμαστε ευγνώμονες για την ασταμάτητη αυτή προσφορά της! Μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα δουλέψουμε στο μέλλον, ακόμη περισσότερο, για την πρόοδο της Εκκλησίας και των κοινοτήτων μας, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τους σκοπούς της ΑΧΕΠΑ.

Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί πάντοτε την Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική και Προοδευτική Οργάνωση, τα παραρτήματα και τις οικογένειες των μελών της, επιδαψιλεύοντας υγεία, ασφάλεια και έτη πολλά.

Μετά πατρικής αγάπης εν τω αναστάντι Χριστώ, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος>>

Φωτογραφία πρώτης σελίδας:Από αριστερά οι Νικόλαος Καρακώστας, Τζορτζ Λούκας, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο κωμικός Basil. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

πηγή:anamniseis.net