ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Η πλατεία Ομονοίας και οι συνεργάτες

Αφήσαμε να περάσουν μέρες από την παράδοση της καλαίσθητα, είναι αλήθεια,  ανακαινισμένης, αν και αμφίβολης λειτουργικότητας, πλατείας Ομονοίας,  πριν σχολιάσουμε το φαινόμενο της κοσμοπλημμύρας  που παρατηρήθηκε, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, εν μέσω Κοροναϊού και συνεχών κυβερνητικών και επιστημονικών «αφορισμών» για το φαινόμενο της «πλημμυρισμένης πλατείας». Όχι για να χαριστούμε στον  φίλο, πολλά υποσχόμενο,  Δήμαρχο. Αλλά για να καταλαγιάσουν οι παρορμητικές αντιδράσεις.

 

Χαρήκανε οι μελισσούλες μου που η καθυστέρηση αυτή έδωσε στο μεταξύ την ευκαιρία στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να βγει θαρρετά και δημόσια να ομολογήσει το λάθος τους να μην υπολογίσουν στην αυτόβουλη προσέλευση του κόσμου. Μπράβο του. Δεν συνηθίζεται αυτό στον ελληνικό δημόσιο βίο.

 

 

Όμως: Επειδή αντιλαμβάνονται οι μελισσούλες μου ότι δεν μπορεί όλα «να προκάμει και να τα προβλέψει ένας  πολυάσχολος δήμαρχος», αν και σ΄αυτόν σπεύδεις “a priori” να υποβάλεις τα παράπονά σου, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να ελέγξει τους συνεργάτες του που ήταν επιφορτισμένοι με την παράδοση της ανακαινισμένης πλατείας. Δεν μπορεί στενοί συνεργάτες  του να μην σκέφτονται τα αυτονόητα!  Πως θα λειτουργήσει, έτσι, ο Δήμος;