Στο Σταθάκειο στην Νέα Υόρκη η έπαρση της σημαίας του Πόντου 19 Μαίου

Τηρώντας τα πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού αναμένεται να πραγματοποιήσουν, φέτος, οι ομογενείς την τελετή έπαρσης της σημαίας του Πόντου*.

Μόνο που και ο χώρος της τελετής θα είναι διαφορετικός: Η έπαρση της σημαίας θα γίνει στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια.

Κάθε χρόνο η τελετή γινόταν στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν, παρουσία εκπροσώπων της ομογένειας και των ποντιακών οργανώσεων, ανήμερα της 19ης Μαΐου, ημέρα της μαύρης επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ωστόσο φέτος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά Κωνσταντίνος Τσιφλίδης, η τελετή θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρου του Σταθάκειου, την Τρίτη 19η Μαΐου και σύμφωνα με τα όσα απαιτεί η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.Η εκδήλωση μνήμης διοργανώνεται από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά και τους τοπικούς ποντιακούς συλλόγους «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης και «Πόντος» του Νόργουοκ.

 

Εθνικός Κήρυκας /pontos-news.gr