Σε κατάσταση πολιορκίας: Δεκάδες πράκτορες τραυματίστηκαν στην Ουάσινγκτον – 4.100 συλλήψεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Χαρακτηριστική της σφοδρότητας των συγκρούσεων στην Ουάσινγκτον, και στις ΗΠΑ γενικότερα, είναι ο απολογισμός των τραυματιών τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Περισσότεροι από 50 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις έξω από τον Λευκό Οίκο σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Σημειώνεται ότι λόγω των επεισοδίων ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια Τραμπ φυγαδεύτηκαν σε υπόγειο καταφύγιο του Λευκού Οίκου που φάνηκε να βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας. Από τις συγκρούσεις στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

ΝΟΡΙΤΕΡΑ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην Ουάσινγκτον μετά τις νέες διαδηλώσεις κοντά στον Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, η Μιούριελ Μπάουζερ, την επομένη μιας νύχτας που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η απαγόρευση ίσχυσε από τις «23:00 της Κυριακής ως τις 06:00 της Δευτέρας».  Η  Μπάουζερ μέσω Twitter, πρόσθεσε ότι είχε δώσει εντολή να αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά στην πόλη για να ενισχύσει την αστυνομία.

Πολλές αμερικανικές πόλεις συγκλονίζονται από κύμα διαδηλώσεων και ταραχών μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς τη Δευτέρα, γεγονός το οποίο μετατράπηκε σε σύμβολο του βαθιά εδραιωμένου ρατσισμού σε βάρος των μελών των φυλετικών μειονοτήτων.

Λεηλασίες κοντά στο Λος Άντζελες, ειρηνική πορεία στο κέντρο της μεγαλούπολης

Λεηλασίες καταστημάτων αναφέρθηκαν στη Σάντα Μόνικα, παραθαλάσσια πόλη σε μικρή απόσταση από το Λος Άντζελες.

Το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα), τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με ανθρώπους να ορμούν σε καταστήματα σε πεζόδρομο στη Σάντα Μόνικα. Αστυνομικοί έφθασαν επιτόπου και το πλήθος φάνηκε να σκορπίζει.

Στο κέντρο του Λος Άντζελες ταυτόχρονα βρισκόταν σε εξέλιξη μαζική πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του ρατσισμού.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα· το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) για να διαλύσει τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μπροστά στον Λευκό Οίκο, καθώς ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ουάσινγκτον.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην Ουάσινγκτον μετά τις νέες διαδηλώσεις κοντά στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, η Μιούριελ Μπάουζερ, την επομένη μιας νύχτας που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια σε πολλές πόλεις της χώρας.