Η Ελλάδα 34η ασφαλέστερη χώρα από 100

Μία λίστα που αποτελείται από τις 100 πιο ασφαλείς χώρες, σήμερα, σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού, δημοσίευσε το Deep Knowledge Group, ένα κονσόρτσιουμ επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών εταιρειών που ανήκει στην Deep Knowledge Ventures, μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2014 στο Χονγκ Κονγκ.

Σε δημοσίευμα του forbes αναφέρεται πως η έρευνα βασίστηκε σε 130 ποσοτικές και ποιοτικές παραμέτρους και σε πάνω από 11.400 δεδομένα για διάφορες κατηγορίες, όπως είναι η αποτελεσματικότητα που είχαν τα lockdown, η ανίχνευση των κρουσμάτων κορονοϊού, η ετοιμότητα των συστημάτων υγείας και οι χειρισμοί της εκάστοτε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Ελβετία, που αναδεικνύεται ως η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, σχετικά με τον κορονοϊό. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 34η θέση της λίστας, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην 58η.

Οι δέκα ασφαλέστερες χώρες είναι: Ελβετία, Γερμανία, Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Αυστρία, Κίνα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα (…) 34.Ελλάδα (…)