Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η ανατολική Μεσόγειος». Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τελευταίες προσπάθειες για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και για την επανεκκίνηση των οικονομιών των δύο χωρών.

Δυσαρεστήθηκε η Τουρκία

Σε «δυσαρεστημένη» ανάρτηση στο Twitter, σχετικά με αυτά που χαρακτηρίζει «παραπλανητικά» και «γενικότητες» σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο, προέβη η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, εν μέσω της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας και των τουρκικών εξαγγελιών σε σχέση με το παράνομο μνημόνιο που έχει υπογράψει η Τουρκία με την υποστηριζόμενη στρατιωτικά από την ίδια κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

«Δεν είναι αρκετό- και κάποιες φορές παραπλανητικό- να αναφέρεται κανείς σε γενικότητες στο Διεθνές Δίκαιο, ειδικά εάν κάποιος αρχίζει να αναφέρεται σε θέματα που εμπλέκουν άλλους. Εάν “τρίτοι” επιθυμούν πραγματικά να φανούν χρήσιμοι στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, θα έπρεπε να εξετάσουν όχι μόνο κάποια από τα αγαπημένα τους άρθρα σε ένα συγκεκριμένο έγγραφο, αλλά επίσης και την κατεύθυνση της διεθνούς ομολογίας στο πλαίσιο της σύγχρονης νομικής αρχιτεκτονικής. Όπως λένε, δεν υπάρχει τίποτε πιο μισητό από μια κακή συμβουλή» αναφέρεται στα επίμαχα tweets.