Στήριξαν ομογενείς στην πανδημία

Ένα θερμό και συγκινητικό μήνυμα απευθύνει η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας, σε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης ομογενών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω κορωνοϊού.

Στο πλευρό της εκστρατείας, που ξεκίνησε στις αρχές του Απρίλη, συμπαρατάχθηκαν πολλές συλλογικότητες που συντόνισαν τις δωρεές τροφίμων και άλλων βασικών ειδών για διανομή σε νοικοκυριά που έχουν ανάγκη.

Στην ανακοίνωσή της η Μέριμνα εκφράζει ευγνωμοσύνη απέναντι σε αυτούς τους οργανισμούς συνέδραμαν στις προσπάθειες και ενστερνίστηκαν τη δέσμευση για να κάνουν “διαφορά προς το καλύτερο μέσα από πράξεις ευγένειας”.

Αναλυτικά, (με χρονική σειρά συμμετοχής), πρόκειται για τους: Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτωρίας «Η Ποντιακή Εστία», Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, Παλλακωνική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, Ποντιακή Ένωση Μελβούρνης, “Εύξεινος Πόντος”, Παμμεσηνιακή Αδελφότητα “Ο Παπαφλέσσας”, Σύλλογος Καλαμάτα “23 Μαρτίου”, Παντριφυλλιακή Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Η ανταπόκριση έχει υπάρξει εξαιρετική μέχρι στιγμής, ενώ οι εκπρόσωποι των οργανισμών ετοιμάζονται για την πέμπτη παρτίδα διανομής αγαθών στις 20 Ιουνίου, με δωρεές να εξακολουθούν να γίνονται δεκτές.

“Συνιστά κατεξοχήν δείγμα πνεύματος αλληλεγγύης στην κοινότητα που προσμετράται μέσα από τις πράξεις ανθρωπιάς των μελών [των οργανισμών] και των εθελοντών”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσωπικές ευχαριστίες απευθύνει ακόμη η Μέριμνα στους κκ. Πλάτων Δενεζάκη και Σωτήρη Σωτηρόπουλο του ραδιοσταθμού Ρυθμός, όπως επίσης στον “Νέο Κόσμο” και το Ελληνικό Πρόγραμμα της SBS που βοήθησαν να γίνει ευρύτερα γνωστή η εκστρατεία.

“Η συνεισφορά όλων είναι σημαντική και εμείς ως Μέριμνα δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό χωρίς την επιμονή και γενναιοδωρία όλων. Ευχαριστούμε!”, καταλήγει το μήνυμα, παραθέτοντας στο τέλος τη μαρτυρία ενός ατόμου που βρήκε στήριξη μέσα από την πρωτοβουλία ως απόδειξη του αντίκτυπου της προσφοράς.

“Από την μεριά μας θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για τις ευγενείς και γενναιόδωρες πράξεις σας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι μας και ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι που παλεύουμε για το μέλλον μας σε αυτή την όμορφη χώρα κάτω από τις αντίξοες συνθήκες δουλειάς και βίζας. Άκρως συγκινητικές αυτές οι πρωτοβουλίες που μας θυμίζουν πως ο Ελληνισμός ενώνεται στις δύσκολες στιγμές και υποσχόμαστε να ανταποδώσουμε με οποίο τρόπο μπορέσουμε στο μέλλον”.