Αθώος π. επικεφαλής του γραφείου του Ε.Κ.

Στο αρχείο τέθηκε η διοικητική έρευνα σε βάρος του πρώην επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου και δύο ακόμη υπαλλήλων που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι το 2018.

Ο κ. Αντωνακόπουλος και οι δύο υπάλληλοι του γραφείου του ΕΚ είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα ως ύποπτοι για οικονομικές – διοικητικές παρατυπίες με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτζορι φαν ντε Μπρικ τότε να κάνει λόγο για «σοβαρές υπόνοιες για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές» και να παραπέμπει την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση της ΟLAF, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο στενοί του συνεργάτες είχαν εξαρχής αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράτυπες συναλλαγές προσφεύγοντας μάλιστα στο δικαστήριο της ΕΕ .

Ενάμιση χρόνο μετά, η Διεύθυνση Προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε επισήμως ότι η υπόθεση τίθεται στο αρχείο «χωρίς περαιτέρω συνέχεια στη διοικητική διαδικασία που είχε κινηθεί εναντίον» τους.

Ο ίδιος ο Λ. Αντωνακόπουλος σε επιστολή προς του προς τον Τύπο μιλά για πανηγυρική δικαίωση και καταγγέλλει σκευωρία φωτογραφίζοντας υπάλληλο της Γ. Διεύθυνσης Επικοινωνίας του ΕΚ ο οποίος όπως αναφέρει, επιδιδόταν, «σε ένα δόλιο παίγνιο παρεμπόδισης της λειτουργίας του Γραφείου με γραφειοκρατικά προσχήματα και με απαράδεκτες συμπεριφορές και μεθόδους που είχαν όλα τα χαρακτηριστικά της ”εκκαθάρισης λογαριασμών”»

«Η σκευωρία την οποία δημιούργησε η ανήθικη και κυνική συμπεριφορά ορισμένων γραφειοκρατών και επετράπη από την ακατανόητη αδράνεια και σιωπή υψηλών στελεχών της διοίκησης αλλά και του πολιτικού προσωπικού στο ΕΚ, αποκαλύφθηκε και ηττήθηκε παταγωδώς» υπογραμμίζει ο κ. Αντωνακόπουλος, τονίζοντας πάντως ότι η διαχείριση της ολης υπόθεσης είναι «επιζήμια για την εικόνα ενός κοινοβουλευτικού δημοκρατικού ευρωπαικού θεσμού ο οποίος μάχεται για τα δικαιώματα και τη διαφάνεια»

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία,

Λεωνίδας Αντωνακόπουλος

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε