Τη Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Την Δευτέρα 15 Ιουνίου η πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Στη μάχη για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ρίχνονται από την Δευτέρα οι μαθητές της Γ Λυκείου.

Το Newpost.gr σε συνεργασία με τα Φροντίστηρια Ώθηση, θα δημοσιεύει τα θέματα, σχολιασμό αυτών και τις απαντήσεις αναλυτικά για κάθε μάθημα.

Οι Εξετάσεις θα αρχίσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και θα ολοκληρωθούν στις 26/6 και 30/6 αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων από 1 έως και 13 Ιουλίου. Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.
Την Δευτέρα 15/6 εξετάζονται οι μαθητές των ΓΕΛ και ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το πρόγραμμα για τα Ενιαία Λύκεια αναλύεται στο παρακάτω πίνακα:

Ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Παράλληλα, όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα, ενώ τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις.