Η τηλεκάρτα, «πρόδωσε» την 35χρονη

Αθήνα.- Σωρεία λαθών και κενών στις κινήσεις της, πρόδωσαν την 35χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετά από την επίθεση με οξύ σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στις 20 Μαίου στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές κάνουν λόγο για πολλές διαδρομές, πολλές επικοινωνίες αλλά και πολλά λάθη με ένα από αυτά, μια τηλεκάρτα, να αποτελεί κατ’ ουσίαν την “αχίλλειο πτέρνα” της 35χρονης.

Πρόκειται για μια τηλεκάρτα, την οποία η κατηγορούμενη φαίνεται πως χρησιμοποίησε τόσο για να προβεί σε επικοινωνίες με εταιρείες ραδιοταξί για να την μεταφέρουν στο σημείο της επίθεσης, για το διάστημα που έκανε πρόβες αλλά και την ημέρα του χτυπήματος, όσοι και σε επικοινωνία επαγγελματικού τύπου που χρειάστηκε να κάνει στο πλαίσιο της εργασίας της με συνεργάτη από το εξωτερικό.

Η τηλεκάρτα, ήταν ακριβώς το “κλειδί” που την ανέδειξε εν τέλει ως βασική ύποπτο για την επίθεση ενώ αρχικά δεν είχε συγκαταλεγόταν στην «βασική πεντάδα» των υπόπτων αλλά σε έναν ευρύτερο κύκλο ερευνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν ακόμα μία γυναίκα, που φέρεται να ήταν αυτή που προμήθευσε τη δράστιδα με το καυστικό υγρό.

Φερόμενη δράστρια και 34χρονη δεν ήταν άγνωστες, κατάγονταν από κοντινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα ήταν “φίλες” στο Facebook όπου η κατηγορούμενη φαίνεται πως πατούσε μάλιστα “like” σε αναρτήσεις του θύματος.

Σημειώνεται πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικώνοιν άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας στην 35χρονη που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαίου.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Με στοιχεία και φωτο από skai.gr