Στην Ξάνθη εκτάκτως Τσιόδρας – Χαρδαλιάς

Στην Ξάνθη μεταβαίνουν εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας, Καθηγητή Σωτήριο Tσιόδρα μετά την έξαρση των κρουσμάτων στην Ξάνθη, μία εξέλιξη που οδήγησε τις Αρχές να προχωρήσουν σε μερικό lockdown στην περιοχή του Εχίνου.

Όπως έγινε γνωστό, μαζί με τους κ.κ Χαρδαλιά και Τσιόδρα θα μεταβεί στην Ξάνθη η ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να υπάρξει συντονισμός για την εφαρμογή εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στην περιοχή που αποφασίστηκαν.

Τσιόδρας και Χαραδαλιάς θα φτάσουν στην Ξάνθη λίγο πριν τις 9 και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Τα 15 νέα κρούσματα στο δήμο Μύκης οδήγησαν τις Αρχές στην απόφαση για μερικό lockdown στην περιοχή. Συγκεκριμένα, τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας «ημέρας 0 – ημέρας 7 και ημέρας 14», όπου σημαίνει ότι κάθε επτά ημέρες θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην περιοχή της Ξάνθης.

Στο πλαίσιο αυτό η προσέλευση των πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Παράλληλα, γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα, ενώ ανακοινώθηκε και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.