Γαλλία : Ελεύθερα από χώρες της ΕΕ

Ταξιδιώτες προερχόμενοι από κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούν να εισέρχονται στη γαλλική επικράτεια χωρίς περιορισμό.

Οι περιορισμοί είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο καταπολέμησης του κοροναϊού (φωτογραφία AP)

Οι γαλλικές αρχές θα άρουν τους περιορισμούς στα σύνορά τους για τους ταξιδιώτες από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης τη 15η Ιουνίου, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Γαλλίας.

Τα μεσάνυχτα της 15ης Ιουνίου

«Δοθείσης της ευνοϊκής εξέλιξης της υγειονομικής κατάστασης στη Γαλλία και την Ευρώπη και συμμορφούμενη προς τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (…) η Γαλλία θα άρει τη 15η Ιουνίου στις 00:00 όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα ευρωπαϊκά εσωτερικά σύνορα (χερσαία, αεροπορικά και θαλάσσια) που είχαν επιβληθεί για να καταπολεμηθεί η πανδημία της COVID-19», αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου των δύο υπουργείων.

Ταξιδιώτες προερχόμενοι από κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς επίσης και από την Ανδόρα, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, τη Νορβηγία, το Σαν Μαρίνο, την Ελβετία και το Βατικανό θα μπορούν από εκείνη την ημέρα να εισέρχονται στη γαλλική επικράτεια χωρίς περιορισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Καραντίνα

Σε αμοιβαία βάση, κάποιοι περιορισμοί όπως η καραντίνα για δύο εβδομάδες μετά την άφιξη θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για τους ταξιδιώτες από την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Πηγή: ΑΠΕ