<<Ο απόδημος ελληνισμός βρισκόταν «εν υπνώσει»>>

Οι απόδημοι Έλληνες αποτελούν μία «άλλη Ελλάδα», καθώς είναι πάνω απο 10.000.000, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, όπως τόνισαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι ο απόδημος ελληνισμός βρισκόταν «εν υπνώσει», με ευθύνη της πολιτείας, αλλά τώρα βλέπει πως η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει τον απόδημο ελληνισμό, στηρίζει τις προσπάθειές του και γι’ αυτό είναι αισιόδοξος για την επαναδραστηριοποίησή του. Σημείωσε, μάλιστα, τον μεγάλο αριθμό των Μακεδόνων που ζουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Βλάσης επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, όπως και οι απόδημοι Μακεδόνες.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε το προηγούμενο τριήμερο τον Αγιον Όρος και μετέφερε στον κ. Τζιζικώστα τις ευχαριστίες των μοναχών για τις παρεμβάσεις που έκανε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών από τις κατολισθήσεις στη μοναστική πολιτεία του Άθω.
Ο κ. Βλάσης υπογράμμισε ότι ο κ. Τζιτζικώστας ανήκει σε μία νέα γενιά πολιτικών, που κοιτάζει μόνο μπροστά και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος και το επικροτεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ