$250.000 από Αρχιεπισκοπή Αμερικής για πληγέντες

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής κατέβαλε μέχρι στιγμής περισσότερα από 250.000 δολάρια από το Αρχιεπισκοπικό Ταμείο Αρωγής για τον Covid–19 σε όσους επλήγησαν από την πανδημία στις Η.Π.Α. H παροχή οικονομικής βοήθειας συνεχίζεται. Ο αριθμός των δωρητών, ειδικά αυτών που στέλνουν μικρά χρηματικά ποσά, αυξάνεται καθημερινά.

Το Ταμείο Αρωγής, που δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα των προσπαθειών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να στηρίξει όλους εκείνους που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες. Αν και το Ταμείο δύναται να χορηγήσει έως και 500.000 δολλάρια. Kατόπιν εκκλήσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου, συγκεντρώθηκαν από μικρότερες δωρεές μέχρι στιγμής επιπλέον 137.000 δολλαρίων. Η εκστρατεία για την συγκέντρωση χρημάτων είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί ο σχετικά χαμηλός αριθμός των αιτήσεων για βοήθεια.

Έως σήμερα, 16 Ιουνίου 2020, η Επιτροπή του Ταμείου Αρωγής ενέκρινε 136 από τις 254 υποβληθείσες αιτήσεις. Ακόμα 24 αιτήσεις έχουν εγκριθεί, εν αναμονή κατάλληλων δικαιολογητικών, ενώ εκκρεμούν για εξέταση 30 ακόμα αιτήσεις. Άλλες 58 αιτήσεις είναι ημιτελείς, αναμένονται περαιτέρω πληροφορίες, ενώ 6 αιτήσεις έχουν απορριφθεί.

Το μέγιστο ποσό βοήθειας ανά αιτούντα ανέρχεται σε γενικές γραμμές στα 2.500 δολλάρια και τα ποσά κατατίθενται απευθείας στους λογαριασμούς. Χορηγούνται επιδόματα για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των ενυπόθηκων δανείων, των ενοικίων, των λογαριασμών θέρμανσης, ηλεκτρικού, ή τηλεφώνου, εξόδων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δαπάνες τροφίμων, των ειδών παιδικής φροντίδας, εξόδων κηδείας και άλλων επιτακτικών αναγκών. Ειδική Επιτροπή συνεχίζει να εξετάζει όλες τις αιτήσεις, επικοινωνώντας παράλληλα με τους αιτούντες για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αιτήσεις είναι αυστηρά εμπιστευτικές.

Το Ταμείο Αρωγής παραμένει ανοιχτό και εξακολουθεί να δέχεται δωρεές από ιδιώτες, από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και από οργανισμούς διεθνώς. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε σχετικά:

“Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με την υποστήριξη πολλών και γενναιόδωρων δωρητών, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της μεγάλης ανάγκης. Παραμένουμε αφοσιωμένοι σε σας, τους πιστούς, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον στις Η.Π.Α. χρειάζεται οικονομική βοήθεια.

Όσοι χρειάζονται βοήθεια, τους καλώ να επισκεφθούν και να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.goarch.org/covid19relief .

Προς τους πιστούς μας απευθύνω μία πρόσκληση και παράκληση: αυτή είναι η Εκκλησία σας· αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για όλους μας· αυτή είναι η διακονία μας. Ενισχύστε τις αδελφές και τους αδελφούς σας συνεισφέροντας οποιοδήποτε ποσό, ανεξάρτητα από το αν είναι μεγάλο ή μικρό. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στο Ταμείο Αρωγής, μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.goarch.org/covid19/donate”.

πηγή: greeknewsonline.com