ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στην εσωστρέφεια

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιογράφους έφερε αντιδράσεις ακόμα και σε δημοσιογράφους που θεωρούνται φιλικοί προς την Κουμουνδούρου.

Τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα ήταν διαφορετικά με το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ήθελε να κλείσει το θέμα Παπαδημούλη και να φέρει σε δύσκολή θέση την κυβέρνηση για το θέμα της περιβόητης λίστας Πέτσα. Το βίντεο κατά των δημοσιογράφων προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ακόμα και σε δημοσιογράφους που θεωρούνται φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εντός του κόμματος υπήρξαν έντονες διαφωνίες. Παράλληλα η ένταση στην ευρωομάδα, με τον Παπαδημούλη δεν καταλάγιασε παρά την παρέμβαση του Τσίπρα.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται ο εσωκομματικός πόλεμος και ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του προσεχούς Σαββάτου. Ήδη βγήκαν τα συντροφικά μαχαίρια με το άρθρο του Χρήστου Σπίρτζη στα «ΝΕΑ» της περασμένης Παρασκευής, καθώς οι πασοκογενείς αναπτύσσουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και στους 53+. Ο Τσίπρας και οι προεδρικοί μπορεί να είναι κυρίαρχοι αλλά το κλίμα μυρίζει μπαρούτι με τις ομάδες να λαμβάνουν θέσεις μάχης.

Το σποτ που δίχασε

Το σποτ που φτιάχτηκε για να εκθέσει την κυβέρνηση, τελικά, δημιούργησε περισσότερα προβλήματα και μάλιστα διέψευσε τον Αλέξη Τσίπρας που πρόσφατα σε συνέντευξη του στην Όλγα Τρέμη είχε πει, «Εγώ θεωρώ ότι είσαστε και θύμα ως δημοσιογράφος αυτής της συζήτησης, διότι πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας οι δημοσιογράφοι επιχειρούν – οι περισσότεροι, όχι όλοι – να κάνουν τη δουλειά τους, και μέσα σε ένα κλίμα που έχει να κάνει με αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, οικονομικά συμφέροντα, κάνουν τους τροχονόμους στο τέλος της ημέρας». Στην Κουμουνδούρου μάλλον, μπέρδεψαν το θέμα της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ και τον ρόλο των δημοσιογράφων.

Το σποτ με υπογραφή του κόμματος εξαπόλυσε επίθεση σε όλους τους δημοσιογράφους και προκάλεσε αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, την ΕΣΗΕΑ, τον πρώην πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητος για τη σατιρική αναφορά στον «Μωυσή ηγέτη Μητσοτάκη», αλλά ακόμη και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Ολγα Γεροβασίλη που κράτησε μια διακριτή απόσταση.

Η σκηνή της παρουσιάστριας να «μπουκώνεται» με κυβερνητικά λεφτά έβαλε απέναντι μεγάλο μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου ακόμα και ανθρώπων που δεν θεωρούνται σκληροί επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΣΗΕΑ έστειλε επιστολή στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εξηγήσεις, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε με επιστολή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. «Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε τον δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αδύνατο να ταυτιστεί με ό,τι αντιπροσωπεύει η μορφή που πρωταγωνιστεί σε αυτό», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στην επιστολή του. Από την άλλη, όμως, μιλώντας στο MEGA, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αρτας Ολγα Γεροβασίλη, έκανε λόγο «για σατιρικό σποτ που είχε ατυχή παρουσίαση».

Ωστόσο αυτά που δεν καταγράφηκαν σε δηλώσεις είναι ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε ότι με αυτό το μήνυμα που εκπέμπει το σποτ ακυρώνεται όλη η προσπάθεια το Αλέξη Τσίπρα για ρεαλιστική αντιπολίτευση και όχι επιστροφή στην προ μνημονίου εποχή. Τελικά το σποτ όχι μόνο δεν πέτυχε τον στόχο του να ασκήσει πίεση την κυβέρνηση αλλά της έδωσε το δικαίωμα να ζητήσει και τα ρέστα αλλά και επέστρεψε την εσωστρέφεια στο κόμμα την ώρα που επιχειρεί την εξωστρέφεια.

Πηγή:newpost.gr