Μεξικό: Επίθεση σε κέντρο αποτοξίνωσης

Ένοπλοι μπήκαν σε κέντρο αποτοξίνωσης στο Ιραπουάτο στο Μεξικό και έσπειραν τον θάνατο, «γαζώνοντας» δεκάδες ανθρώπους.

Μακελειό σημειώθηκε στο στο Ιραπουάτο στο Μεξικό, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε κέντρο αποτοξίνωσης από ναρκωτικά και άρχισαν να «γαζώνουν» όποιον έβρισκαν μπροστά τους.Από τη σοκαριστική επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 24 άτομα.

«Άτομα έφτασαν με ένα κόκκινο όχημα, δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση, υπάρχουν 24 νεκροί και 7 τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας του Ιραπουάτο, Πέδρο Κορτές.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, οι ένοπλοι δράστες ανάγκασαν τα θύματα να ξαπλώσουν στο έδαφος και τα δολοφόνησαν.

Φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης δείχνουν τουλάχιστον 11 πτώματα γεμάτα αίματα να κείτονται μπρούμυτα στο έδαφος ενός δωματίου.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού σε νοσοκομεία για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε από άντρες της Εθνικής Φρουράς, με τις Αρχές να αναζητούν το όχημα με το οποίο έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οι δολοφόνοι.

Η επίθεση είναι μια από τις χειρότερες σφαγές από τότε που ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέλαβε την προεδρία πριν από 19 μήνες. Μετά από μια μέρα βίας, ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση του δεν θα επιτρέψει η χώρα να «βυθιστεί στην αναρχία και τις ταραχές».

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Ιουνίου, δέκα άνδρες δολοφονήθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα κέντρο αποκατάστασης εξαρτημένων στο Ιραπουάτο, ενώ στις 21 Ιουνίου, οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη 26 ατόμων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στο καρτέλ Σάντα Ρόσα ντε Λίμα. Η ανακοίνωση προκάλεσε αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων στις πόλεις Κελάγια, Σαλαμάνκα και Βιγιαγκράν.

Πηγή:newpost.gr