ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, για την 7η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League.

Ο ΠΑΟΚ είχε το βαθμολογικό κίνητρο, κάτι όμως που φάνηκε για πολύ λίγο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά μέσα στην Τούμπα κόντρα σε μια ακίνδυνη ομάδα, έδειξε σε καλύτερη κατάσταση από τους Θεσσαλονικείς και πήρε ένα σχετικά εύκολο 0-0, σε ματς για την 7η αγωνιστική των play off της Superleague. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι στο φινάλε του ματς.

Βλέπει την ΑΕΚ να απομακρύνεται. Ο ΠΑΟΚ είχε για ένα ακόμα ματς “χλωμή” εικόνα, τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού τον κοίταξαν στα… ίσα και το τελικό 0-0 φέρνει το “δικέφαλο του Βορρά” σε δύσκολη θέση, σχετική με την προσπάθεια του για να βγει δεύτερος και να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League της νέας περιόδου.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν και να δημιουργούν ευκαιρίες. Μόλις στα 22 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Άκπομ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κακή συνεννόηση που είχε η “πράσινη” άμυνα και ο Διούδης, ενώ στο 4′ ο Μπουζούκης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Πασχαλάκη με μακρινή εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε έδιωξε δύσκολα.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε… πιστός στο πλάνο του Δώνη και με πίεση στο χώρο του κέντρου εμπόδισε το “χτίσιμο” των επιθέσεων του ΠΑΟΚ (κυκλοφόρησε αρκετά την μπάλα στο μισό του γηπέδου που αμύνθηκε). Μάλιστα, το “τριφύλλι” είχε σημαντική στιγμή στο 13′, με τον Καμπετσή να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά, στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Το πρώτο μέρος κύλησε σε αυτούς τους ρυθμούς, με τον ΠΑΟΚ να είναι μπλοκαρισμένος επιθετικά και τον Παναθηναϊκό να “πατάει” πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και να βγάζει ένα εύκολο 45λεπτο!

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να έχει δυνάμεις μέχρι τα μέσα της επανάληψης. Το “τριφύλλι” είχε ένα καλό σουτ με τον Μακλεντα στο 52′ (έδιωξε ο Πασχαλάκης), αλλά τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη του στιγμή. Ο Μπίσεσβαρ άφησε πολύ ωραία την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Άκπομ έστρωσε στον Καντουρί και εκείνος έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν να δοκιμάζουν τα πόδια τους, κάνοντας μακρινά σουτ (πέρασαν στο ματς Στοχ και Λημνιός). Ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τον Εμανουηλίδη, δυναμώνοντας την ομάδα του μεσοεπιθετικά, ενώ ο Φερέιρα άλλαξε τον ακίνδυνο Άκπομ, με τον Μπίσεσβαρ.

Το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, παρά την κόπωση κάποιων παικτών, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει τα ηνία του αγώνα, αλλά να έχει κάκιστες επιλογές στην επίθεση. Οι δύο προπονητές έκαναν κι άλλες αλλαγές, κι έτσι οι ομάδες μπήκαν… φρεσκαρισμένες στην τελική ευθεία. Στο φινάλε του αγώνα, ο Χατζηθεοδωρίδης τραυματίστηκε και άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα μετά το 88′.

Στο 90′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σφιντέρσκι έκανε μια πρώτη κεφαλιά και ο Μάτος από θέση βολής έπιασε… αέρα! Στην τελευταία φάση του ματς, ο Διούδης έκανε κακή έξοδο, αλλά ο Μαουρίτσιο δεν μπόρεσε να απειλήσει με το σουτ του.