Ομογενής στο Συμβούλιο Κομητείας του Αρλινγκτον

ΑΡΛΙΝΓΚΤΟΝ. ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ. Ο ομογενής οικονομολόγος και μέλος των Δημοκρατικών, Τάκης Καραντώνης κέρδισε τις εκλογές στο Συμβούλιο της Κομητείας του Αρλινγκτον. Ο Ελληνοαμερικανός απέσπασε το 62% των ψήφων σε μια πρώτη ανεπίσημη καταμέτρηση, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

«Είναι η πρώτη φορά που ήμουν υποψήφιος. Είμαι μετανάστης στην Αμερική οπότε μπορείτε να φανταστείτε πως το να εισπράττω την εμπιστοσύνη της κοινότητάς μου, με πλημμυρίζει από συναισθήματα», δήλωσε ο κ. Καραντώνης στο DCist/WAMU.

Οπως ανέφερε και ο επικεφαλής των εκλογών στο Αρλιγκτον, Γκρέτσεν Ρεϊνεμέγιερ (Gretchen Reinemeyer) οι έως τώρα ψήφοι φτάνουν τις 19.942, όμως το νούμερο αυτό μπορεί να αυξηθεί καθώς ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί όλα τα ψηφοδέλτια. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε τώρα, εξαιτίας του θανάτου του Ερικ Γκάτσχαλ (Erik Gutshall) τον περασμένο Απρίλιο. Τα κόμματα έπρεπε εκ νέου να παρουσιάσουν τους υποψηφίους τους μέσα σε 14 ημέρες και κατά την κορύφωση της πανδημίας. Οι Δημοκρατικοί επέλεξαν τον Ελληνοαμερικανό οικονομολόγο, ο οποίος πρόσφατα είχε διατελέσει διευθυντής του οργανισμού Columbia Pike Revitalization Organization, αλλά και επικεφαλής της καμπάνιας του προκατόχου του Γκάτσχαλ. Οπως είπε ο ίδιος, προτεραιότητά του ήταν να μάθει από τον κορωνοϊό και να στηρίξει τις φυλετικές ανισότητες που αποκαλύφθηκαν μέσα στην πανδημία. Ο Καραντώνης θα συμμετέχει σε συμβούλιο για την ανάκαμψη της Οικονομίας και το πλάνο επανέναρξης των σχολείων.

πηγή:ekirikas.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε