Τα 200 χρόνια, γιορτές όπου υπάρχουν Έλληνες

Το Παναυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το 1821, έδωσε στην δημοσιότητα το λογότυπο του που, ουσιαστικά συμβολίζει την επανάσταση, την ορθοδοξία αλλά και τις άρρηκτες σχέσεις Ελλάδας-Αυστραλίας.

Στο Συμβούλιο (National Council for the Commemoration of the 200th Anniversary for the independence of the Modern Hellenic State) συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη Βικτώρια, τη Νέα Νότια Ουαλία, το Κουίνσλαντ, τη Νότια Αυστραλία και την Περιοχή Πρωτεύουσας (Australian Capital Territory).

Το λογότυπο σχεδιάστηκε από την 24χρονη Ms. Paula Sagiadellis–Jermenis που ζει στη Μελβούρνη.

Όπως μας ενημέρωσε ο Αντώνης Τσουρδαλάκης, του χρόνου θα τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση με εκδηλώσεις που θα τιμούν τους προγόνους μας και θα αναδεικνύουν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και πολιτισμό στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση και η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ετοιμάζουν δράσεις συνεργασίας με ομογενειακούς εκπροσώπους ανά την υφήλιο για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

«Να αναδειχθεί ως διεθνές γεγονός και να γιορταστεί όπου υπάρχουν Έλληνες. Αυτός είναι ο στόχος μας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση» λέει η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Πηγή:neoskosmos.com