Ο κορονοϊός χτύπησε και την ομογένεια στην Αυστραλία

‘Ηταν αναπόφευκτο. Η έξαρση του κορονοϊού στη Μελβούρνη δεν θα άφηνε ανέγγιχτη την ελληνική παροικία.

Πληροφορίες που έφτασαν τις τελευταίες μέρες στο «Νέο Κόσμο» (και επιβεβαιώθηκαν) κάνουν λόγο για δυο άτομα ελληνικής καταγωγής που πέθαναν από τον ιό.

Λόγω προσωπικών δεδομένων αλλά και με σεβασμό προς τις οικογένειές τους ο «Νέος Κόσμος» δεν αναφέρει άλλα στοιχεία των θυμάτων.

Επίσης η εφημερίδα μας γνωρίζει πως και άλλα άτομα ελληνικής καταγωγής έχουν μολυνθεί και λίγα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ενώ άλλα βρίσκονται σε καραντίνα σπίτια τους

Αυτό που δεν επιδέχεται αμφιβολία είναι ότι ο ιός είναι υπαρκτός, είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός και επικίνδυνος και επιβάλλεται να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Έτσι προστατεύουμε τον εαυτό μας και σώζουμε και τους αγαπημένους μας.

Η Βικτώρια όπως είναι γνωστό καταγράφει τριψήφιους αριθμούς νέων κρουσμάτων την ώρα που οι αρχές της αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν νέες εστίες της επιδημίας.

Η Μελβούρνη, βρίσκεται υπό καραντίνα για έξι εβδομάδες από την περασμένη Πέμπτη έπειτα από έξαρση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού που οφείλονται σε μετάδοση στην κοινότητα.

“Είναι επικίνδυνη εποχή”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Daniel Andrews σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Ξέρω ότι ζητάμε πολλά από τους κατοίκους της Βικτώρια, αλλά πολύ απλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει, και αυτό είναι να ακολουθήσουμε αυτούς τους κανόνες, να βγαίνουμε έξω μόνον όταν χρειάζεται”, πρόσθεσε.

 

πηγή:neoskosmos.com