La Liga: Πρωταθλήτρια η Ρεάλ

Ρεάλ είναι η πρωταθλήτρια Ισπανίας για τη σεζόν 2019-20 με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να νικά με 2-1 την Βιγιαρεάλ με δύο γκολ του Μπενζεμά και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Οσασούνα στη Βαρκελώνη έστειλε τη διαφορά στο +7 και ενώ απομένει μόλις μια αγωνιστική.

Αυτό είναι το 11ο τρόπαιο που κατακτά ο Ζιντάν με την Ρεάλ και το 34ο για την ομάδα της Μαδρίτης που φτάνει στον τίτλο μετά από τρία χρόνια και τη σεζόν 2016-17 όταν και πάλι με τον Γάλλο προπονητή στον πάγκο είχε φτάσει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Με το τέλος της αναμέτρησης μάλιστα σε μια λιτή τελετή στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ η ομάδα της Μαδρίτης σήκωσε και το πρωτάθλημα πανηγυρίζοντας για την κατάκτηση του τροπαίου και την επιστροφή στο θρόνο.

Την ίδια ώρα με τα αποτελέσματα της Πέμπτης η Βιγιαρεάλ εξασφάλισε και μαθηματικά την έξοδο της στο Europa League της επόμενης σεζόν ενώ η Μαγιόρκα έπεσε και μαθηματικά. Αντίθετα η Λεγκανές θα έχει την ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσει την παραμονή της με νίκη επί της Ρεάλ και ήττα της Θέλτα.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ Η ΡΕΑΛ

Στη Μαδρίτη η Ρεάλ γνώριζε πως αν αυτή νικούσε ότι και να έκανε η Μπαρτσελόνα την ίδια ώρα ο τίτλος θα πήγαινε στην ομάδα του Ζιντάν. Οι γηπεδούχοι όμως δεν μπήκαν καλά στο ματς, ναι μεν είχαν την κατοχή αλλά χωρίς κλασικές ευκαιρίες. Το 1-0 για τη Ρεάλ ήρθε στο 29′ όταν ο Καζεμίρο έκλεψε τη μπάλα, αυτός έδωσε στον Μόντριτς και από εκεί η μπάλα έφτασε στον Μπενζεμά με τον Γάλλο να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να βρει δίχτυα με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σέρχιο Ράμος στο 74′ και χρειάστηκε να εκτελεστεί δύο φορές.

Αρχικά ο Ράμος που πήρε την ευθύνη θέλησε να παίξει με πάσα στον Μπενζεμά αλλά ο Γάλλος είχε μπει νωρίτερα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε επανάληψη. Τελικά ο Μπενζεμά πήρε πάνω του την ευθύνη και σκόραρε για το 2-0.

Η Βιγιαρεάλ όμως δεν τα έβαλε κάτω. Μείωσε αρχικά στο 84′ με κεφαλιά του Ιμπόρα και στις καθυστερήσεις έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια και να κάνει το 2-2. Βέβαια με βάση και το αποτέλεσμα στη Βαρκελώνη δεν θα άλλαζε κάτι. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Ρεάλ νικήτρια και πρωταθλήτρια.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (84′ Λούκας Βάθκεθ), Βαράν, Ράμος, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς (85′ Ίσκο), Κρόος (85′ Βαλβέρδε), Αζάρ (62′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Ροντρίγκο (62′ Βινίσιους).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένσιο, Πένα (46′ Μπρούνο), Γκασπάρ, Τσάκλα, Τόρες, Κιντίγια, Τσουκουέζε (46′ Οντιβέρος), Μορλάνες (83′ Ιμπόρα), Ανγκουίσα (82′ Τρινκέρος), Γκόμες (63′ Καθόρλα), Μορένο.

ΚΑΖΟ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Στη Βαρκελώνη η ομάδα του Μέσι γνώριζε πως ήθελε μόνο τη νίκη και παράλληλα η Ρεάλ να χάσει την ίδια ώρα. Οπότε τα πράγματα δεν ήταν στο χέρι της. Οι γηπεδούχοι όμως έδειξαν σε ακόμη ένα ματς πως είναι σε κακή κατάσταση. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε από την άλλη η Οσασούνα που είναι αρκετά φορμαρισμένοι.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 16′ με έναν πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, τον Αρναίθ, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Τερ Στέγκεν. Ο Μέσι προσπαθούσε αλλά ήταν μόνος του. Από φάουλ του Αργεντινού ήρθε στο δεύτερο μέρος η ισοφάριση στο 62′.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση ψάχνοντας τη νίκη αλλά στις καθυστερήσεις σε μια αντεπίθεση ήρθε ο Τόρες στο 90+4′ για να δώσει ξανά το προβάδισμα στην Οσασούνα για το τελικό 2-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο (59′ Βιντάλ), Πικέ, Λεγκλέ, Φίρπο (79′ Ζόρντι Άλμπα), Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς (67′ Μπουσκέτς), Πουτζ (79′ Ντε Γιονγκ), Μέσι, Μπρέθγουέιτ (59′ Σουάρες), Ανσού Φάτι.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ερέρα, Βιντάλ, Αριντάνε, Νάβας, Γκαρσία, Εστουπινιάν (92′ Λάτο), Μπράσανατς (46′ Όιερ), Μονκαγιόλα (85′ Τόρες), Πέρεθ, Αντριάν (70′ Κίκε Μπάρχα), Αρναίθ (Γκαλέγκο).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ 86

2. Μπαρτσελόνα 79

3. Ατλέτικο 69

4. Σεβίλλη 67

……………………………

5. Βιγιαρεάλ 57

6. Σοθιεδάδ 55

……………………………

7. Χετάφε 54

……………………………

8. Βαλένθια 53

9. Γρανάδα 53

10. Αθλέτικ Μπιλμπάο 51

11. Οσασούνα 51

12. Λεβάντε 43

13. Έιμπαρ 42

14. Μπέτις 41

15. Αλαβές 39

16. Βαγιαδολίδ 39

17. Θέλτα 36

……………………………

18. Λεγκανές 35

19. Μαγιόρκα 32

20. Εσπανιόλ 24

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες περνούν στους ομίλους του Champions League

** Ο 5ος και ο 6ος περνούν στους ομίλους του Europa League.

*** Ο 7ος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

**** Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 22

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ) 19

Ζεράρ Μορένο (Βιγιαρεάλ) 16

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα) 15

Ραούλ Γκαρθία (Μπιλμπάο) 15

Ιάγο Άσπας (Θέλτα) 13

Λούκας Οκάμπος (Σεβίλλη) 13