Οι εκδηλώσεις της ομογένειας για την Κύπρο

Μήνυμα του προέδρου της Παναυστραλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΑΣΕΚΑ), Κώστα Προκοπίου

Φέτος, λόγω κορονοϊού, δεν ζητούμε από την παροικία μας να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την παράνομη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από το στρατό κατοχής. Ζητούμε όμως να μην ξεχάσει κανένας ότι μητέρες και συγγενείς των αγνοουμένων μας περιμένουν ακόμα να μάθουν για την τύχη τους, ότι οι πρόσφυγες περιμένουν ακόμα την ευλογημένη ώρα της επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες και ότι οι εγκλωβισμένοι υποφέρουν κάτω από την μπότα του κατακτητή και τη σκληρή διακυβέρνηση των εισβολέων.

Αυτές τις μέρες πριν 46 χρόνια βρισκόμουν σε αποστολή στον Πενταδάκτυλο αγωνιζόμενος μαζί με συμμαχητές να σώσουμε την Πατρίδα από τον εισβολέα. Εκεί άκουσα με μεγάλη χαρά την είδηση ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) με ψήφισμά του ζητούσε την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και την επιστροφή όλων των εκτοπισθέντων στις πατρογονικές τους εστίες υπό συνθήκες ασφάλειας.

‘Ημαστε όλοι πολύ ευτυχισμένοι γιατί περιμέναμε ότι όλες οι δυνάμεις εισβολής θα υπάκουαν στην εντολή του ΣΑ και θα αποχωρούσαν, αλλά αλίμονο, έχουν περάσει 46 χρόνια και ακόμα περιμένουμε την εφαρμογή του ψηφίσματος και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Δυστυχώς το αντίθετο συμβαίνει, οι εισβολείς έχουν αποθρασυνθεί και προσπαθούν όχι μόνο να οικειοποιηθούν τα ενεργειακά αποθέματα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ελλάδας.

Οι καταστάσεις είναι κρίσιμες και η Κύπρος ως και η Ελλάδα μας χρειάζονται ενωμένους και έτοιμους να αγωνιστούμε για τα δίκαια της Πατρίδας και να πείσουμε την οργανωμένη Διεθνή Κοινότητα και της κυβερνήσεις της Αυστραλίας ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, απλά οι ενέργειες και οι μεθοδεύσεις των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι παράνομες και βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην τόσο ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την αδικία εις βάρος της Κύπρου ούτε τους επερχόμενους κινδύνους με τους οποίους απειλείται η Ελλάδα και να διεκδικούμε τα δίκαιά μας με κάθε ευκαιρία. Σύνθημά μας «Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι».

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ