«Ψήφος εμπιστοσύνης» στις επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας

Τη συνειδητή επιλογή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να εντάξει και τη χώρα μας στους επενδυτικούς της προορισμούς μεταφέρει σε αποκλειστική της συνέντευξη στη «Ν» η επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, Andreea Moraru.

Με βάση τα επενδεδυμένα κεφάλαια της EBRD στην ελληνική οικονομία, τα οποία ήδη ανέρχονται στα 3,5 δισ. ευρώ, η κ. Andreea Moraru επισημαίνει ότι το επενδυτικό πλάνο της τράπεζας, αυτή τη στιγμή, έχει ορίζοντα έως το 2025.

Επίσης, εκφράζει την εμπιστοσύνη της για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, προβλέποντας ότι έπειτα από μια ύφεση της τάξεως του 6% για το τρέχον έτος, για το 2021 οι προβλέψεις της τράπεζας «κάνουν λόγο» για ανάπτυξη 6%.

Σημειώνoντας ότι «είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε έργα πράσινης ενέργειας και υποδομών», κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα SME Pre-Listing Support, το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των επιχειρήσεων για άντληση κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η τράπεζα αναγνωρίζει την ανάγκη των μμε για χρηματοδότηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών τους σχεδίων.

Ολόκληρη η συνέντευξη στην Naftemporiki.gr

Φωτογραφία η Andreea Moraru.