Στον Πρόεδρο Τραμπ το θέμα της Αγίας Σοφίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε και εξετάζει το υπόμνημα της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας για την ανατροπή της απόφασης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία  έστειλε το υπόμνημα στον πρόεδρο Τραμπ και το έδωσε στην δημοσιότητα αμέσως μετά την απαντητική επιστολή του γραφείου αλληλογραφίας του προέδρου.

Η επιστολή της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, η οποία φέρει την  υπογραφή του προέδρου της Νίκου Μπάρδη αναφέρεται στους δεσμούς φιλίας και τις κοινές αξίες που από κοινού πρεσβεύουν, οι δυο χώρες Ελλάδα-Αμερική, κάνει μια σύντομη ιστορική αναφορά για την Αγία Σοφία και του χαρακτηρισμού της ως προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Τονίζει η Χριστιανοσύνη τελεί υπό διωγμό, καταδικάζει την απόφαση Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την παράνομη, προσβλητική προς τους διεθνείς νόμους και κανόνες ενώ ταυτόχρονα ζητά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ την παρέμβαση του για την εφαρμογή των διεθνών νόμων και κανόνων.

Ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιστιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Το γραφείο αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου στην απαντητική επιστολή της 17ης Ιουλίου 2020 αναφέρει: Αξιότιμε, κ. Μπάρδη, Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία με τον Λευκό Οίκο. Εμείς εξετάζουμε προσεκτικά το μήνυμά σας.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η ισχύς της χώρας επαφίεται στο πνεύμα των Αμερικανών και στην βούλησή τους να είναι ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες. Ο πρόεδρος Τραμπ εκτιμάει τον χρόνο που αφιερώσατε να μεταφέρετε το μήνυμά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Τραμπ για την ασφάλεια των Αμερικάνών και την ενίσχυση του ένθους και την διασφάλιση της ελευθερίας και της ευημερίας, κάνετε κλικ στο: https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη:anamniseis.net

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε