51 τα κρούσματα μεταξύ ομογενών στο γηροκομείο

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο ελληνικό γηροκομείο «Βασιλειάδα» στο Fawkner της Μελβούρνης, όπου σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες περίπου 37 τρόφιμοι (στην συντριπτική πλειοψηφία τους Έλληνες) βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μερικοί από τους ομογενείς που έχουν μολυνθεί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Επίσης πάνω από 14 μέλη του προσωπικού έχουν βρεθεί θετικά στον ιό με αποτέλεσμα τόσο τα μολυσμένα μέλη όσο και τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού που ήρθαν σε επαφή μαζί τους να έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τις πολιτειακές αρχές τα κρούσματα στο ελληνικό γηροκομείο ανήλθαν στα 51 συνολικά.

Μιλώντας στο «Νέο Κόσμο», ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βασιλειάδας» (για τη Μελβούρνη) κ. Κώστας Κόντης, είπε ότι οι αρμόδιοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι και το προσωπικό του ιδρύματος.

Στο πλαίσιο αυτό θα γινόταν και συνάντηση με την επίτροπο της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αποφασισθεί ο περεταίρω χειρισμός της κρίσιμης κατάστασης.

Το γηροκομείο «Βασιλειάδα», που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή, φιλοξενεί γύρω στους 150 τρόφιμους.

Σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος αναφέρει για το θέμα αυτό:

“Με πολύ πόνο ψυχής παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Κέντρο Φροντίδας τρίτης ηλικίας “Βασιλειάδα” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, καθώς και στα λοιπά Ιδρύματα της Μελβούρνης και της ευρύτερης περιοχής, που αντιμετωπίζουν κρούσματα κορωνοϊού. Καλούμε τους εργαζομένους, όλους τους εμπλεκομένους και κυρίως τους συγγενείς των προσβληθέντων από τον ιό, να δείχνουν κατανόηση και εμπιστοσύνη στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, και να τους συμπαρίστανται στις προσπάθειες που καταβάλλουν. Είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση αυτή, κανείς δεν αδιαφορεί και κανείς δεν εφησυχάζει. Όλοι αγωνιζόμαστε για το καλύτερο”.

«Πολλοί απ’ αυτούς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα. Άλλοι που παρουσιάζουν συμπτώματα δεν γίνονται δεκτοί από νοσοκομεία και αυτό μας λυπεί» λέει ο κ. Κόντης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, τηλεφωνά συχνά για να ενημερωθεί για την όλη κατάσταση και είναι συντετριμμένος.
«Τους έχουμε βάλει όλους σε απομόνωση» λέει ο κ. Κόντης και σημειώνει ότι αυτοί που δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι χωριστά.

Ο κ. Κόντης είπε ότι «αυτή η έξαρση ξεκίνησε από ένα μέλος του προσωπικού που δεν είχε συμπτώματα. Ο ιός αυτός είναι σαν μια φωτιά ενός ελέγχου που αλλάζει κατεύθυνση και με τον αέρα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε» μας είπε.
Όσον αφορά τους συγγενείς των ατόμων που βρέθηκαν θετικά περνούν και αυτοί τη δική τους αγωνία κάνοντας και τεστ για τον ιό.

Πηγή: neoskosmos.com

Η φωτογραφία είναι αρχείου και όχι από την “Βασιλειάδα”. Φώτο: Willfried Wende /Pixabay