Στο φούρνο όλη η Ευρώπη – Θερμό κύμα φτάνει στην Ελλάδα

Θερμές αέριες μάζες διασχίζουν την Κεντρική Ευρώπη και θα έρθουν και στην Ελλάδα προς το τέλος της εβδομάδας εκτοξεύοντας τον υδράργυρο.

Την ανηφόρα τραβάει ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Στη χώρα μας και σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός και αναμένουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις το απόγευμα στα βορειοανατολικά.

Οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Δυτική Μεσόγειο κινούνται προς την Κεντρική Ευρώπη, και προς το τέλος της εβδομάδας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τοπικά τους 40°C. Ήδη η χώρα ζει σε συνθήκες καύσωνα.

Αντίθετα στη Βορειοδυτική Ευρώπη, ψυχρές αέριες μάζες κινούνται γρήγορα ανατολικά και θα οδηγήσουν σε έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα συνεχίσει να πνέει ισχυρό το απόγευμα της Τρίτης 28/07, φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στις Ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Πηγή: Meteo.gr