Απογραφή στις ΗΠΑ και Ομογένεια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι δημοτικές και πολιτειακές αρχές της Νέας Υόρκης και των άλλων πολιτειών ανά τις ΗΠΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανταπόκριση των πολιτών στην απογραφή του 2020 (United States Census 2020) και καλούν τους πολίτες να συμπληρώσουν τα δελτία απογραφής είτε μέσω του διαδικτύου είτε καλώντας στο (844) 330-2020.

Η συμμετοχή στην επικράτεια το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου 2020 ανήλθε στα 62.6%, ενώ στις πολιτείες της Νέας Υόρκης στα 58.1%, της Νέας Ιερσέης στα 64.5%, του Κονέκτικατ 66.2%, της Φλόριδας, 59.7 %, του Ντελαγουέαρ 60.2%, της Μασαχουσέτης 64.6%, του Μέριλαντ 66.5%, της Πενσιλβάνια 65.5 %, του Ιλινόις 67.% της Μινεσότα 71.9 %, στο Νέο Μεξικό 52.4% και ούτω καθεξής.

Η κατάσταση στις πέντε κομητείες του δήμου της Νέας Υόρκης υπολείπεται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες του μέσου όρου συμμετοχής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στην κομητεία Kings του (Μπρούκλιν) η συμμετοχή ανήλθε στα 51.2%, του Μπρονξ 61.9%, του Κουίνς 54.1%, του Στάτεν Άϊλαντ 58.9% και του Μανχάταν 55.6%.

Άρα το Κουίνς και του Μπρούκλιν στο οποίο διαμένουν οι περισσότεροι ομογενείς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει τα χαμηλότερα ποσοστά.

Η ομογενειακή εφημερίδα «Αναμνήσεις» απευθύνει έκκληση στους ομογενείς σε οποιοδήποτε σημείο των ΗΠΑ κι αν βρεθούν να σπεύσουν να συμπληρώσουν το δελτίο απογραφής και να αφιερώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο ερώτημα για την φυλή «races».

Να μην αρκεστούν μόνο κάνοντας κλικ στην τετραγωνάκι «White» (λευκός / ή), αλλά να αναγράψουν την λέξη «Greek» στο ορθογώνιο που υπάρχει κάτω από τετραγωνάκι για την φυλή.

Η δήλωση της εθνικής μας καταγωγής είναι μείζονος σημασίας χρέους αφ’ ενός μεν διότι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια πιο ξάστερη εικόνα για τον αριθμό των ομογενών που διαμένουν σε διάφορες πολίχνες, πόλεις, κομητείες και πολιτείες, αφ’ ετέρου δε οι πολιτικοί και όλοι οι υποψήφιοι όλων των βαθμίδων θα λαμβάνουν πιο σοβαρά την πολιτική ισχύ που μας παρέχει η άσκηση των εκλογικών μας δικαιωμάτων.

Ο χάρτης με την συμμετοχή στην απογραφή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η απογραφή του πληθυσμού έχει σπουδαία σημασία, διότι βάσει της φετινής απογραφής θα γίνουν η ανακατανομή εδρών στο Κογκρέσο και η οριοθέτηση των εκλογικών περιφερειών, καθώς επίσης και η ανακατανομή των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και δημοτικών κονδυλίων.

Η συμμετοχή στην απογραφή και μπορεί να γίνει μέσω του διαδικτύου είτε καλώντας στο (844) 330-2020.

Η συμπλήρωση του δελτίου απογραφής διαδικτυακά γίνεται μέσω της επισήμου σελίδας https://my2020census.gov/ είναι πανεύκολη και κάθε άλλο παρά χρονοβόρα. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αναγράψουν την ταυτότητα (ID) που έχουν λάβει μέσω του διαδικτύου και εισέλθουν στην διεύθυνση του σπιτιού τους. Όσοι δεν έχουν την ταυτότητα πρέπει αν κάνουν κλικ στο If you do not have a Census ID, click here.

Το δελτίο απογραφής δεν εμπεριέχει ερωτήματα για το μεταναστευτικό στάτους, είτε την ιθαγένεια, οπότε πρέπει να το συμπληρώσουν όλοι συμπεριλαμβανομένων και όσων βρίσκονται νόμιμα είτε παράνομα στις ΗΠΑΣ από την 1η Απριλίου 2020 στις ΗΠΑ.

Το ερωτηματολόγιο παρέχεται σε 13 διαφορετικές γλώσσες και μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι η ελληνική γλώσσα έχει μείνει εκτός νυμφώνος.