Το άγνωστο τραγούδι του Τζίμι Πέιτζ

Οι Rolling Stones δεν παύουν ποτέ να μας εκπλήσουν με την μουσική τους.

Το βρετανικό συγκρότημα ανακοίνωσε πως θα βγάλει στην κυκλοφορία ένα  «καινούργιο» τραγούδι με τίτλο Scarlet, το οποίο ηχογραφήθηκε το 1974 παρέα με έναν άλλο μύθο της μουσικής, τον Τζίμι Πέιτζ, των Led Zeppelin.

Μιλώντας για το Scarlet, ο θρυλικός κιθαρίστας των Rolling Stoneς, Κιθ Ρίτσαρντς, ανέφερε πως το συγκεριμένο τραγούδι ήταν στην ουσία ένα δοκιμαστικό (demo), περισσότερο για να δουν αν ταίριαζε οι μουσική τους, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Η συνάντηση με τον Τζίμι Πέιτζ έγινε από σύμπτωση, όταν οι Rolling Stones πήγαν για ηχογράφηση στο ίδιο στούντιο που ήταν οι Led Zeppelin.

«Ετοιμαζόντουσαν να φύγουν και εμείς είχαμε κλείσει να ηχογραφήσουμε κάποια τραγούδια μας αμέσως μετά απο τους Led Zeppelin», θυμάται ο Κιθ Ρίτσαρντς.

«Ο Τζίμι αποφάσισε να μείνει. Ήταν περισσότερο ένα δοκιμαστικό, για να δούμε να ταιριάζαμε μουσικά. Τελικά το αποτελέσμα ήταν καλό».

Τώρα, 46 χρόνια μετά, το ταργούδι Scarlet πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, στην επανέκδοση του δίσκου Goats Head Soup 2020, του 1973, που περιελάμβανε την μεγάλη επιτυχία Angie.

Πηγή:huffingtonpost.gr