ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Spam και άλλα …

“Κάτι τρέχει, κάτι τρέχει/ και το σύννεφο δεν βρέχει…”.  Εκεί στον μαγευτικό (για τα μάτια των μελισσών μου) Πόρο… Μόνο στον Πόρο; Μπα… Ανά την Επικράτεια! Και ανά την Υφήλιο!

 

 

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Και ας λέει ο Βάρναλης πως: “Δεν είναι αλήθεια πιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής“. Είναι φορές που η σιωπή είναι εκκωφαντική! Και τότε γίνεται αντιπαραγωγική!

 

 

Αυτή η «ανεπιθύμητη αλληλογραφία» είναι μεγάλη παγίδα, μελισσούλες μου. Μην νομίσετε ότι πάει εκεί ό,τι είναι «ανεπιθύμητο» ή αγγλιστί, «spam». Συχνά εκεί σωρεύονται πολύ χρήσιμες πληροφορίες που περιέχονται σε e mails που για άγνωστο στους αδαείς περί τα ηλεκτρονικά λόγους, χαρακτηρίζεται “αζήτητη ηλεκτρονική επικοινωνία”. (Δηλαδή, ενοχλητικά μηνύματα)… Περίεργες οι μελισσούλες μου, έσπευσαν να μάθουν περισσότερα για τα μηνύματα SPAM. Έτσι έμαθαν πως το λογισμικό φιλτραρίσματος μπορεί να εντοπίσει μεταξύ των εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτά που είναι SPAM και, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει από τον χρήστη, είτε να “μπλοκάρει”τα μηνύματα SPAM, είτε να τα τοποθετήσει σε ειδικό φάκελο.

 

Σύμφωνοι μελισσούλες μου.  Το φιλτράρισμα είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι πάντα αποτελεσματικό. Μερικές φορές τα φίλτρα αποτυγχάνουν στον εντοπισμό των μηνυμάτων SPAM, ενώ άλλες χαρακτηρίζουν ως SPAM μηνύματα που δεν είναι SPAM!  Πως γίνεται αυτό; Προσέξτε… Κάποια από τα SPAM, αποστέλλονται όντως από “επαγγελματίες” spammers.  Άλλα, όμως, μπορεί να στέλνονται από νόμιμες επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμορφωθεί με την Ελληνική νομοθεσία για το SPAM.