Βηρυτός: Μια Ελληνίδα νεκρή, 2 τραυματίες

Μεταξύ των νεκρών από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού υπάρχει και ένα άτομο από την ελληνική κοινότητα. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στον Λίβανο και πρόκειται για μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής.

Επίσης, σε νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι δύο Έλληνες.

Οι πληροφορίες έχουν φτάσει και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όμως η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Λίβανο καθιστά δύσκολη την επιβεβαίωση ή τη διάψευσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 4.000 είναι τραυματισμένοι ενώ υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι.

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Λιβάνου επιβεβαίωσε κι αυτός για τη νεκρή αλλά και για τους τραυματίες Ελληνες.

Υπάρχει μια νεκρή γυναίκα , σύζυγος Έλληνα πολίτη και μητέρα δύο παιδιών. Όταν έγινε η έκρηξη η γυναίκα ήταν μέσα στο σπίτι της, έσπασαν τα τζάμια , προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σπίτι της γυναίκας και χτύπησε στο κεφάλι» είπε ο κ.Ανδριώτης.

Οδηγίες

Οδηγίες για τους ‘Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr

Στο μεταξύ, στη Βηρυτό μεταβαίνει και ομάδα της ΕΜΑΚ, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε