Ολυμπιακός: Το σπουδαίο παιχνίδι με Γουλβς

Ο Ολυμπιακός δίνει αύριο Πέμπτη (6/8, 22.00) το σπουδαίο παιχνίδι με τη Γουλβς για το Europa League και το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι αφοσιωμένο εκεί, στην αναμέτρηση του Γουλβερχάμπτον που μπορεί να δώσει πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης. Ένας αγώνας που περιμένουν πώς και πώς οι “ερυθρόλευκοι”. Είναι μεγάλο το δέλεαρ της πρόκρισης στο Final-8.

Ζουν και αναπνέουν για τη μάχη του Μολινό οι ποδοσφαιριστές, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες τους. Το ίδιο και η διοίκηση που κάθε φορά φιλοδοξεί να πετυχαίνει και να βλέπει την ομάδα να προχωρά μπροστά. Την ίδια ώρα, όμως, ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν σταματά. Όσοι είναι επιφορτισμένοι με το θέμα της ενίσχυσης και γενικότερα των συζητήσεων για προσθαφαιρέσεις, ασχολούνται καθημερινά.

ΘΕΛΕΙ Ο ΤΡΑΟΥΚΟ, ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Ναι, οι όποιες εξελίξεις δεδομένα θα “τρέξουν” αφού περάσει ο αγώνας με τη Γουλβς. Οι επαφές είναι όμως καθημερινό φαινόμενο και στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι η περίπτωση του Περουβιανού αριστερού μπακ, Μιγκέλ Τράουκο, προχωρά. Για τον Ολυμπιακό ο 28χρονος διεθνής βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Στον Πέδρο Μαρτίνς αρέσει η περίπτωσή του.

Υπάρχουν μάλιστα φήμες ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μιλήσει κι αυτός με τους ανθρώπους της Σεντ Ετιέν. Υπενθυμίζεται ότι ο Νοτιοαμερικανός έχει συμβόλαιο στους “στεφανουά” μέχρι το 2022. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Ολυμπιακός κινείται για την αγορά του ποδοσφαιριστή. Αν έρθει, δεν θα έρθει ως ελεύθερος. Πάντως και ο ίδιος θέλει να παίξει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η ιδέα της συμμετοχής στο Champions League, άλλωστε, αποτελεί κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Και ο Περουβιανός εκπρόσωπός του το είχε ξεκαθαρίσει στο Sport24.gr: “Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα. Τη γνωρίζουμε από την ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη και θα ήταν πολύ καλή επιλογή για τον Μιγκέλ”.

Ο Τράουκο (γεννημένος στις 25/8/1992, με ύψος 1.75) έκανε φέτος 24 συμμετοχές, οι 19 εκ των οποίων στο Σαμπιονά που διεκόπη λόγω κορονοϊού. Προτού υπογράψει στη Φλαμένγκο (ομάδα από την οποία πωλήθηκε στη Σεντ Ετιέν), έπαιξε στη χώρα του για τις Coronel Bolognesi II, Virgen de Chapi Fútbol Club U20, Unión Tarapoto, Universitario και Unión Comercio.

Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΜΙΚΑ

Για να κινηθεί για αριστερό μπακ ο Ολυμπιακός σημαίνει ότι θα προκύψει εξέλιξη με τον Κώστα Τσιμίκα. Ο 24χρονος έχει κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και είναι έτοιμος να την εξαργυρώσει με μεταγραφή. Το ερώτημα ασφαλώς είναι ποια θα αποτελέσει την επόμενη ομάδα του. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ας μην ξεγράφουμε τη Λίβερπουλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει σχηματίσει θετική άποψη για τον “Τσίμι” και τον έχει στη λίστα του ως μπακ απ του Ρόμπερτσον. Δεν είναι μόνο οι “ρεντς” από το Νησί. Στη Σεβίλλη ο Μόντσι γνωρίζει καλά τον διεθνή ακραίο αμυντικό. Την ίδια ώρα οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως η Νάπολι είναι έτοιμη να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση του ποδοσφαιριστή.

Το συμβόλαιο του Τσιμίκα λήγει το 2022 και σίγουρα το όνομά του θα συνεχίσει να μας απασχολεί προσεχώς σε μεταγραφικό επίπεδο. Ενδεχομέμως όχι για καιρό… Αν το βράδυ της Πέμπτης (6/8) κάνει ένα ακόμα εντυπωσιακό παιχνίδι, οι “μνηστήρες” μπορεί να αυξηθούν. Και η τιμή να ανέβει κι άλλο.

Πηγή: sport24.gr