“Συναγερμός” σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ανακοινώθηκαν οι εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ, καταγράφηκε νέα “έκρηξη” κρουσμάτων, καθώς επιβεβαιώθηκαν 121 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 4.855. Από τα νέα κρούσματα, τα πέντε εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας μας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Από τα νέα κρούσματα, τα 12 είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα, τα πέντε εντοπίστηκαν στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τα επτά προσήλθαν αυτοβούλως.

Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

– Είκοσι έξι (26) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,- Σαράντα επτά (47) κρούσματα στη Θεσσαλονίκη,

– Οκτώ (8) κρούσματα στη Χαλκιδική, *πέντε από τα οποία συνδέονται με βάπτιση*,

– Οκτώ (8) κρούσματα στη Λάρισα,

– Επτά (7) κρούσματα στην Κέρκυρα,

– Δύο (2) κρούσματα στην Ημαθία,

– Ένα (1) κρούσμα στην Καβάλα,

– Δύο (2) κρούσματα στις Σέρρες,

– Ένα (1) κρούσμα στην Αρκαδία,

– Ένα (1) κρούσμα στην Αχαΐα,

– Ένα (1) κρούσμα στη Δράμα,

– Ένα (1) κρούσμα στον Έβρο,

– Ένα (1) κρούσμα στην Εύβοια,

– Ένα (1) κρούσμα στην Κοζάνη,

– Ένα (1) κρούσμα στην Πέλλα,

– Ένα (1) κρούσμα στη Χίο.