Λευτέρης Οικονόμου στην Panhellenic Post: Θα γίνει έρευνα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μιλώντας στην Panhellenic Post και στον υπογράφοντα, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, αναφερόμενος στην καταγγελία του Δημάρχου Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας του νησιού σχετικά με τους ελέγχους των καταστημάτων για την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον Κοροναϊό, είπε: «Έρχεται σήμερα (Παρασκευή 7/8) στον Πόρο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. Θα γίνει έρευνα. Και εάν προκύψουν ευθύνες, θα επιβληθούν ποινές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης ανέφερε στο in.gr ότι η δημοτική αρχή ζητούσε το τελευταίο διάστημα να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα. Και πρόσθεσε, όπως γράφτηκε στο in.gr:  «Δεν είμαστε αστυνομία. Υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή και στάση της αστυνομίας να μην κάνει ελέγχους».

Σχετικά με τα λεχθέντα του Δημάρχου και θέλοντας να έχουμε και τις απόψεις του Διοικητή του ΑΤ Πόρου,  επικοινωνήσαμε με το Αστυνομικό Τμήμα Πόρου και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον Διοικητή κ. Μπαλτά, εξηγώντας το λόγο του τηλεφωνήματός μας. Ο αξιωματικός Υπηρεσίας κράτησε τα στοιχεία μας και μας είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον Διοικητή του. Οπότε και θα επανέλθουμε, εάν επικοινωνήσει μαζί μας.

Για το όλο ζήτημα σε σχόλιό της η Panhellenic Post τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως: «δεν θα προχωρήσουμε σε κρίσεις, συμπεράσματα και ανέξοδες δικολαβικές αγορεύσεις. Θα σημειώσουμε μόνον ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει, για ευνόητους λόγους, να εξετάσει με κάθε σοβαρότητα  την καταγγελία του Δημάρχου».

Είναι αξιοσημείωτο,  ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, έσπευσε αμέσως να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μας για να κάνει την προαναφερθείσα σύντομη, πλην όμως, σημαντική για την ευταξία στο νησί του Πόρου, δήλωση.