Ξεκινά έρευνα για τον Διοικητή ΑΤ Πόρου

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ανακλήθηκε στην Αθήνα, με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας, ο διοικητής του ΑΤ Πόρου, με αφορμή τις κατηγορίες του Δημάρχου του νησιού Γιάννη Δημητριάδη ότι ενεργούσε πλημμελείς ελέγχους σε καταστήματα για τα μέτρα που αφορούσαν τον κορωνοϊό.

Τα κρούσματα του φονικού ιού στο νησί του Αργοσαρωνικού είναι, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, πάνω από 30 και ήδη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα από χθες, Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στην Panhellenic Post, είχε δηλώσει: «Έρχεται σήμερα (Παρασκευή 7/8) στον Πόρο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. Θα γίνει έρευνα. Και εάν προκύψουν ευθύνες, θα επιβληθούν ποινές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης ανέφερε στο in.gr ότι η δημοτική αρχή ζητούσε το τελευταίο διάστημα να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα. Και πρόσθεσε, όπως γράφτηκε στο in.gr:  «Δεν είμαστε αστυνομία. Υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή και στάση της αστυνομίας να μην κάνει ελέγχους».

Μάλιστα, στον Πόρο ήδη βρίσκεται νέος (προσωρινός) Διοικητής με 10 συνεργάτες για να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους σε όλο το νησί, ώστε αφενός να να σταματήσει άμεσα η διάδοση του ιού και, αφετέρου να ερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες του πρώην διοικητή για πλημμελείς αστυνομικούς ελέγχους.

Ωστόσο από την πλευρά του, ο εν λόγω Διοικητής αρνείται τις όποιες ευθύνες για την εξάπλωση του ιού, υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι ήταν «αποτελεσματικοί» και επιρρίπτει σε άλλες αρχές του νησιού τις ευθύνες για την μη έγκαιρη ιχνηλάτιση των πρώτων κρουσμάτων Κοροναϊού στο νησί. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες,  έχει καταθέσει ένσταση και αναμένεται να συσταθεί Επιτροπή που θα επιληφθεί και θα εξετάσει την ένστασή του και θα ληφθεί τελική απόφαση.

Στο μεταξύ, ο πρώην διοικητής του ΑΤ Πόρου, αναμένεται να τοποθετηθεί σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης Πειραιά, όπου οργανικά ανήκει,  τουλάχιστον ώσπου να ολοκληρωθούν οι έρευνες.