Η Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά ζητά παρέμβαση των ΗΠΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο νεοσύστατος οργανισμός «Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά» μέσω μιας κοινής επιστολής προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Εμπορίου και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιθετικότητα της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου και τους καλεί να ασκήσουν όλη τους την επιρροή για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθυμίζει στους συναρμόδιους υπουργούς και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ότι εάν δεν λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για την αναχαίτιση της τουρκικής προκλητικότητας θα βλαφτούν και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα καλεί τους ομογενείς να υπογράψουν το Υπόμνημα Προσφυγής, που όπως έχουν γράψει οι «Αναμνήσεις» είναι προϊόν συνεργασίας όλων των μεγάλων ομογενειακών φορέων https://appeals.worldhellenicdiaspora.org/el/stop-turkish-aggression/

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ Υπουργέ Εξωτερικών ΗΠΑ Κ Μάικ Πομπέο, Αξιότιμε κ Υπουργέ Άμυνας ΗΠΑ, Κ Μαρκ Έσπερ, Αξιότιμε κ Υπουργέ Εμπορίου κ. Ουίλμπορ Ρος Αξιότιμα μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου,

Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα παρατηρεί με μεγάλη ανησυχία την συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας ενάντια στην Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο που μπορεί να προξενήσει πόλεμο μεταξύ δυο συμμάχων.

Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας αν συνεχιστούν θα υπάρξουν άσχημα επακόλουθα που θα βλάψουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και θα διαλύσουν την Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Πρέπει να δράσετε άμεσα να αποφευχθεί η κλιμάκωση και να ελαττωθεί η Τουρκική προκλητικότητα ώστε να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνώς αναγνωρισμένες Συνθήκες όπως η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και η Διεθνής Σύμβαση για τη Νομοθεσία των Θαλασσών του 1982.

Ελπίζουμε ότι θα λάβετε υπόψιν το επείγον ζήτημα και θα λάβετε τα δέοντα μέτρα για εκτόνωση της κατάστασης.

Μετά τιμής,

Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά

 

Πηγή:Diaspora.net