Το Κουίζ: Ο Κοροναϊός “έβλαψε” τις διακοπές

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Το Κουίζ της εβδομάδας που πέρασε με τίτλο: «Πόσο θα επηρεάσει τις φετινές διακοπές σας ο Κοροναϊός», έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία, κυρίως εστιασμένα μέσα στην πραγματικότητα.

Πράγματι, το ότι οι εφετινές διακοπές επηρεάστηκαν ΠΟΛΥ από την Πανδημία του Κοροναϊού και που άγγιξε στην έρευνα της ΡΗΡ το ποσοστό του 52%, αποτυπώθηκε ακόμη και πριν από την τελική εξόρμηση των αδειούχων για την εορτή του 15Αύγουστου.  Την εβδομάδα της Παναγίας, παντού στα νησιά και στα παράλια της χώρας ήταν εμφανέστατη η απουσία του «συνήθους» πλήθους ξένων, κυρίως, αλλά και εντοπίων παραθεριστών, και που τα τελευταία χρόνια είχαν όντως αυξηθεί πολύ, και, κυρίως, οι αφίξεις ξένων τουριστών στη χώρα.

Αντίθετα, ένα ποσοστό της τάξης του 24% εκτίμησε ότι ΛΙΓΟ επρόκειτο να επηρεαστούν οι διακοπές του, αλλά το ποσοστό αυτό καταγράφτηκε κυρίως σε χρόνους πριν την έξαρση των κρουσμάτων στην χώρα που, που έστρεψε πολλούς «αποφασισμένους» στο δρόμο της άρον-άρον επιστροφής οίκαδε…

Ένα άλλο ποσοστό της τάξης του 21% εκτίμησε ότι οι διακοπές του δεν θα επηρεάζονταν ΚΑΘΟΛΟΥ από τον Κοροναϊό, και ως προς το ποσοστό αυτό μένει να δούμε εν καιρώ στατιστικά στοιχεία για να το επιβεβαιώσουμε.

Τέλος, ένα 3% δεν απάντησε στο Κουίζ δηλώνοντας δεν απαντώ-δεν ξέρω.

Για την εβδομάδα που θα ξεκινήσει μετά τον 15Αύγουστο το ερώτημα του Κουίζ θα είναι: Πως κρίνεται τον μέχρι τώρα χειρισμό από μέρους της Κυβέρνησης των τουρκικών προκλήσεων στην Αν. Μεσόγειο;

Έχει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η μαζική συμμετοχή σας στο Κουΐζ, διότι αποτυπώνει ένα «διεθνές» κομμάτι του ελληνισμού, καθώς συμμετέχουν Έλληνες τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό.