Κρίσιμες ώρες, ξεκάθαρες κουβέντες

ΑΠΟΨΗ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μια περίεργη είδηση μας έρχεται από την Κύπρο, όπου σε τηλεγράφημά του το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) αναμεταδίδοντας είδηση του inewsgr.com, υποστηρίζει , μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

<< Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποβαθμίζουν πλήρως την ατζέντα και τα τεκταινόμενα στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εξωτερικών της ευρωπαϊκής ένωσης, το ΚΥΠΕ αποκαλύπτει έναν απίστευτο εθνικό διασυρμό, που όμως αποτελεί ντροπή για την ίδια την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρέσβη της Ιταλίας στην επιτροπή πολιτικής ασφάλειας της ευρωπαϊκής ένωσης, Μάρκο Περονάτσι, αντί για κυρώσεις κατά της Τουρκίας που εισβάλλει σε χώρο ευρωπαϊκής κυριαρχίας, η επιτροπή συζήτησε μορατόριουμ για την εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες – όπως είπε – περιοχές!>>.

Βέβαια, από τα διάφορα τηλεγραφήματα των ειδησεογραφικών Πρακτορείων δεν διακρίνεται μία σαφής θέση αποδοκιμασίας της τουρκικής προκλητικότητας. Το αντίθετο συμβαίνει. Επικλήσεις για πνεύμα ψυχραιμίας, αυτοσυγκράτησης και από τις δύο πλευρές. Αυτό, όμως, είναι ένα πράγμα, ευεξήγητο και διπλωματικό. Αλλά από του σημείου αυτού μέχρι του άλλου άκρου, να μας συστήνουν, δηλαδή οι ¨εταίροι¨μας  «συνεκμετάλλευση» σε χώρους όπου η ελληνική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητη, το πράγμα διαφέρει και γίνεται επικίνδυνο, αν φυσικά ευσταθεί κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό είναι υποχρεωμένη να το ξεκαθαρίσει η ελληνική Κυβέρνηση.

Δεν θα γίνουμε σπορείς ανεπιβεβαίωτων ή ανεύθυνων ειδήσεων. Απλώς,  εκφράζουμε την ανησυχία μας και προσκαλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να στρατευτούν στον Αγώνα για τα εθνικά μας Δίκαια χωρίς κομματικούς υπολογισμούς ή πολιτικές μεμψιμοιρίες.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και απαιτούνται ξεκάθαρες κουβέντες, διότι οι εξελίξεις θα είναι και καθοριστικές του μέλλοντός μας.