Κοκτέιλ κοροναϊού και γρίπης το χειμώνα!

Στις δύσκολες μέρες που θα έρθουν το φθινόπωρο και το χειμώνα μετά και την καθιερωμένη έξαρση του ιού της γρίπης αναφέρθηκε ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος.

Ο κ. Αποστολακόπουλος τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο τώρα που δεν έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Ο ίδιος ανέφερε ότι «ο ιός παραμένει ο ίδιος, απλώς έχει μικρότερη μεταδοτικότητα γιατί ο κόσμος συγκεντρώνεται σε ανοιχτούς χώρους. Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους. Τότε και με την έλευση του ιού της γρίπης θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα από το σημερινό. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα με το δεύτερο κύμα».

Ο γιατρός σχολιάζοντας τα μέτρα είπε ότι ακόμα μπορούν να αποδώσουν. «Να τηρήσουμε τα μέτρα κι αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, μπορούμε όμως να κάνουμε ακόμα αρκετά πράγμα ώστε να μαζέψουμε την κατάσταση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι «είμαστε σχετικά καλά σε σχέση με τις άλλες χώρες. Δεν ανησυχώ ακόμα εάν αντέξει το σύστημα υγείας με τα υπάρχοντα δεδομένα. Έχει εξοπλιστεί, και θεωρώ ότι θα αντέξει στη νέα δεύτερη φάση της πανδημίας που βρίσκεται εν εξελίξει. Ήρθε νωρίτερα αλλά περιμέναμε να έρθει και νωρίτερα».

«Υπάρχουν διαφορετικά στελέχη του ιού, γι’ αυτό άλλοι άνθρωποι νοσούν άσχημα, άλλοι ήπια και άλλοι είναι ασυμπτωματικοί. Ο ιός είναι εδώ και θα μείνει αρκετά χρόνια». «Ο ιός θα προσαρμοστεί θα είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος για τους ανθρώπους και θα έχουμε το εμβόλιο» διευκρίνισε πάντως ο κ. Αποστολακόπουλος.