Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA στην διαδήλωση στην Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Νέα Υόρκη.-  Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης και ο εκτελεστικός διευθυντής Βασίλειος Μωσσαϊδης την Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 συμμετείχαν στην διαδήλωση που διοργάνωσαν μπροστά στην Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον η 3η Περιφέρεια της AHEPA και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (Hellenic Cultural Center).
Η διαδήλωση είχε ως στόχο την αφύπνιση της κοινής γνώμης και του πολιτικού κόσμου για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και για την καταγγελία της απόφασης του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Οι ομογενείς με συνθήματα υπέρ της σωτηρίας της Αγίας Σοφίας, του πρώτου χριστιανικού ναού που χτίστηκε τον 6ο αιώνα, καθώς επίσης και για τον τερματισμό των διώξεων κατά των χριστιανικών πληθυσμών ζήτησαν από την αμερικανική κυβέρνηση να ασκήσει όλη της την επιρροή να βάλει φρένο στα σχέδια του Ερντογάν.
Την ίδια στιγμή μια ομάδα Τούρκων διοργάνωσαν αντιδιαδήλωση και άρχισαν να παρενοχλούν τους ομογενείς διαδηλωτές εμποδίζοντάς τους να ανέβουν στο πεζοδρόμιο μπροστά στην Τουρκική Πρεσβεία.
Ένεκα της άμεσης αντίδρασης του ύπατου προέδρου της ΑΗΕΠΑ, Γιώργου Χωριάτη παρέμβηκε η Αστυνομία και οι άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ο κ. Χωριάτης μετά το πέρας της διαδήλωσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους Αστυνομικούς, καθώς επίσης για τον Γιώργο Μαραφάτσο από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο και τα στελέχη της 3ης Περιφέρειας της AHEPA, καθώς επίσης και τον δήμο της Πρωτεύουσας για την διασφάλιση του δικαιώματος της διαδήλωσης.
Η διαδήλωση έλαβε χώρα την ίδια ώρα που ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και μία περίπου μέρα μετά την επιστολή της AHEPA στον πρόεδρο Τραμπ.
Πηγή/ Φωτο:FB/